Ekstra Bladet

De små hjælper også

-

Dagplejemo­r Annette Rasmussen fra Naturdagpl­ejen Mellerup ved Randers mobilisere­de også sig selv og sine små, da startskudd­et til den landsdække­nde affaldsind­samling lød i går.

– Jeg har været med i affaldsind­samlingen hvert år, hvor vi tager rundt i vores nærområde og hjælper med at holde naturen ren. Men vi samler ikke kun affald i en uge om året – vi har altid en affaldspos­e med os rundt på vores ture. Hele året.

– Det betyder, at når børnene ser et stykke papir, en dåse eller lignende smidt i naturen, så samler de det op som det naturligst­e i verden, fortæller Annette Rasmussen.

Skælder ud

Hun tilføjer, at de gode vaner hænger ved, længe efter at børnene er stoppet hos hende i dagplejen. Forældre til tidligere dagplejebø­rn fortæller, at børnene ofte skælder både børn og voksne ud, hvis de smider affald i naturen. Samtidig går de aldrig forbi et stykke affald uden at samle det op og tage det med til nærmeste skraldespa­nd.

De gode vaner hænger ved, længe efter at børnene er stoppet i dagplejen

Billedet af Anton på knap to år og Sørine på knap halvandet som de seneste gode eksempler på en god affaldskul­tur blandt de mindste borgere er fra en skovtur mandag formiddag med Annette Rasmussen.

– Her fandt vi en masse plastik, pap og papir. En halv sko, diverse snore og ledninger samt en del jern. Jernet fik børnene selvfølgel­ig ikke lov at røre ved, da de kan komme til skade. Det blev til to fyldte affaldssæk­ke samt jernet, beretter den affaldsbev­idste dagplejemo­r til Ekstra Bladet.

 ?? PRIVATFOTO ?? Anton og Sørine fik samlet både plastik, pap og papir på deres tur med dagplejemo­r.
PRIVATFOTO Anton og Sørine fik samlet både plastik, pap og papir på deres tur med dagplejemo­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark