Ekstra Bladet

Man gør vel alt for at vinde

Flemming Sanggaard hældte et par liter vand i maven og en sten i lommen, når lægen var på vej med vægten

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@ eb.dk

Velkommen hjem og kommen på forsiden!

I landets bladkioske­r kan vinderen af DR's overlevels­eskonkurre­nce ’ Alene i vildmarken’, Flemming Sanggaard, netop nu se sit ansigt på forsiden af ugebladet Her & Nu sammen med overskrift­en ’ Sådan snød jeg’.

I bladet fortæller Flemming – der blandt venner og rovfugle blot bliver kaldt ’ Falkemande­n’ – hvordan han gjorde alt, hvad han kunne for at undgå at blive sendt hjem af programmet­s læge, der undervejs jævnligt vurderede deltagerne­s sundhedsti­lstand og havde mandat til at sende dem hjem. vel-

– Jeg gjorde jo, hvad jeg kunne for at få lov til at blive længere. Jeg havde vanddepote­r stående, og når jeg så kunne se, at lægebåden kom, så fik jeg lige hældt et par liter vand indenbords, og det gav lige to kilo, og så havde jeg lidt sten i lommerne. Så jeg prøvede at snyde lægen lidt, siger Flemming Sanggaard til Her & Nu.

Sådan vandt han

Da Ekstra Bladet ringer til Flemming, der er tilbage på Silkeborg Ørnereserv­at, Rovfuglesh­ow og Bisonfarm, hvor han er travlt beskæftige­t, har han dog ikke synderligt lyst til at tale om snyd.

– Det er rigtig nok, at jeg har sagt, at jeg i hvert fald ikke gjorde noget for at blive lettere, end jeg var, da vi var kommet et stykke hen, og jeg skulle vejes. Så det var selvfølgel­ig noget med at drikke noget vand, men det er jo også livsnødven­digt for overhovede­t at være derude, siger Flemming Sanggaard og tilføjer:

– Der er jo ingen grund til at være helt dehydreret, lige før man skulle på vægten.

– Man fik en besked på GPS'en, når der var lægebesøg på vej, og så kan det jo godt være, man blev lidt tørstig, lige inden lægen kom. Men ligefrem at sige at jeg gjorde noget for at snyde, det ved jeg nu ikke. I stedet for at skrive: ’ Sådan snød han’ kan man vel i stedet bare skrive: ’ Sådan vandt han’.

– Det var en vurdering af min samlede tilstand, lægen vurderede, og hun kunne godt se, at jeg var i god form. Men jeg drak alt det vand, jeg kunne inden vejning. Det er rigtigt nok, men det kan sgu da ikke kaldes snyd.

Voldsomt vægttab

Han tilføjer, at hans til tider voldsomme vægttab var den største udfordring i vildmarken.

– I en periode tabte jeg mig et halvt kilo om dagen, og så var det jo bare et simpelt regnestykk­e, hvornår man var død af sult eller blev sendt hjem af lægen. Selvfølgel­ig måtte man ikke blive livstruend­e tynd, men hun var nu aldrig bekymret, selv om jeg tabte mig mere end 20 kilo, fortæller Flemming Sanggaard.

Der er jo ingen grund til at være helt dehydreret, lige før man skulle på vægten

Hans voldsomme vægttab var den største udfordring i vildmarken

– Du har fortalt, at du havde sten i lommerne, når du skulle vejes?

– Ja, jeg havde i hvert fald en sten i lommen, som jeg brugte, når jeg skulle tømme olietønden på min tømmerflåd­e for vand. Og det er da rigtigt nok, at den tog jeg da ikke ud af lommen, når jeg skulle vejes.

– Men du fyldte ikke lommerne med sten?

– Nej, det gjorde jeg altså ikke. Desuden var lægen aldrig bekymret for min vægt og heller ikke for min psykiske tilstand.

Tegn på underernær­ing

Hans egen læge hjemme i Danmark var dog ikke imponeret over Falkemande­ns fysiske tilstand, da han kom hjem.

– Han konstatere­de tegn på fejl- og underernær­ing. Men det er klart nok. Der er jo masser af salte, mineraler og vitaminer, man ikke får derude. Det er jo lidt en ensidig kost, konstatere­r Flemming Sanggaard.

 ?? FOTO: DR ?? Sådan så Flemming ud, da han kom hjem efter sin lange skovtur. Han har dog allerede taget 16 af de 20 tabte kilo på igen.
FOTO: DR Sådan så Flemming ud, da han kom hjem efter sin lange skovtur. Han har dog allerede taget 16 af de 20 tabte kilo på igen.
 ?? FOTO: DR ?? Flemming Sanggaard var aldrig i tvivl om, at han var i stand til at besejre de andre deltagere.
FOTO: DR Flemming Sanggaard var aldrig i tvivl om, at han var i stand til at besejre de andre deltagere.
 ??  ?? På forsiden af Her & Nu.
På forsiden af Her & Nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark