Ekstra Bladet

Hofchef dropper toppost

- JULIE KRAGH jukr@ eb.dk

Christian Schønau blev den 11. marts valgt som ny formand for Poul Due Jensens Fond.

Men nu har han valgt at trække sig fra hvervet. Det sker, efter han er blevet kritiseret for at have en dobbeltrol­le som både hofchef og bestyrelse­sformand i Poul Due Jensens Fond, der ejer 88 procent af Grundfos.

Det skriver Børsen.

’ Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblan­ding af interesser mellem mit hverv som hofchef for Kronprinsp­arret og bestyrelse­shvervet i Poul Due Jensens Fond. Derfor har jeg meddelt bestyrelse­n for Fonden, at jeg stopper som bestyrelse­smedlem og formand, når Fonden har haft rimelig tid til at finde en er- statning, eller senest på næste bestyrelse­smøde i juni måned’, siger Christian Schønau.

’ Vi tager med beklagelse og ærgrelse Christian Schønaus beslutning til efterretni­ng’, meddeler Kim Nøhr Skibsted, der er fondsdirek­tør i Poul Due Jensens Fond, til Børsen.

Han har tidligere afvist over for Ekstra Bladet, at Schønau skulle være blevet ansat på baggrund af hans tilknytnin­g til Amalienbor­g.

– Beslutning­en har ikke noget at gøre med hans stilling i kongehuset og er ikke et forsøg på at pleje forholdet til kongehuset, lød det fra Kim Nøhr Skibsted 20. marts.

Fare for favoriseri­ng

Sociolog og adjunkt ved CBS Christoph Ellersgaar­d, der står bag bøgerne ’ Magteliten’ og ’ Tæm eliten’, har over for Ekstra Bladet kritiseret den 52- årige Schønaus dobbeltrol­le.

– Det er meget oplagt, at familien bag Grundfos nu kan blive favorisere­t, når kronprinsp­arret skal besøge virksomhed­er, invitere til officielle arrangemen- ter, og når der skal uddeles ordener og titler, forklarede han i sidste uge.

På et pressemøde i Argentina, hvor kronprins Frederik og dronning Margrethe var på eksportfre­mstød i sidste uge, spurgte TV2 forgæves, om dobbeltrol­ler er normal skik i kongehuset.

Det ville Frede under ingen omstændigh­eder svare på.

Kasketforv­irring

Kongehuset har tidligere afvist at svare på Ekstra Bladets spørgsmål om kasketforv­irring, men da Christian Schønau blev menigt bestyrelse­smedlem i Poul Due Jensens Fond i december sidste år, afviste kongehuset­s kommunikat­ionschef, Lene Balleby, i Berlingske, at det skulle være problemati­sk.

’ Vi glæder os derfor blot over, at de kompetence­r, som kongehuset­s ansatte har, efterspørg­es også uden for huset’, sagde Lene Balleby.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Schønau til hans beslutning om at trække sig.

Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblan­ding af interesser

 ?? FOTO: MICHAEL STUB/ RITZAU SCANPIX ?? Kronprinsp­arrets hofchef, Christian Schønau, har droppet posten som formand for Poul Due Jensens Fond, der ejer Grundfos.
FOTO: MICHAEL STUB/ RITZAU SCANPIX Kronprinsp­arrets hofchef, Christian Schønau, har droppet posten som formand for Poul Due Jensens Fond, der ejer Grundfos.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark