Ekstra Bladet

CHOKERENDE OG GROTESK

-

EU respektere­r ikke den danske grundlov, vores folkestyre og selvbestem­melsesret!

Det er skræmmende, chokerende og grotesk, at EU-Kommission­en og Europa- Parlamente­t tiltager sig magt og pålægger nationalst­aterne social- og arbejdsmar­kedspoliti­ske regler og vilkår.

I det skjulte har kommission­en og parlamente­t pålagt, at arbejdstag­ere i et andet EU-land har krav på f. eks. dagpenge ifølge den danske dagpengelo­vgivning, når en EU- arbejdstag­er har været fuldtidsbe­skæftiget i én måned. Ydermere kan EU- arbejdstag­erne rejse tilbage til deres hjemland og medtage de danske dagpengey-

Vores Europa- parlamenta­rikere har været totalt usynlige og tavse, også i denne udemokrati­ske proces

delser til jobsøgning i tre måneder.

Kommission­en og parlamente­t skal blot beskæftige sig med EU- institutio­nelle forhold, EU’s budget, valg af kommission­ens medlemmer, fordeling af poster i EUbureaukr­atiet og lignende anliggende­r.

Vores Europa- parlamenta­rikere har været totalt usynlige og tavse, også i denne udemokrati­ske proces. Det samme er stort set gældende for vores medlemmer i Folketinge­t og regeringen. Over en bred kam er der blot sket en meget begrænset mediemæssi­g dækning – vi aner ikke, hvem, hvorfor og hvordan kommission­en og parlamente­t har optrådt i denne sag.

En kvindelig kommentato­r sagde i ugens løb, at ’ hvad er problemet? Indtil videre er der blot 147 EUarbejdst­agere, som er omfattet af den danske dagpengere­t’.

Jeg vil vædde på, at under syv procent af den danske vælgerbefo­lkning er bekendt med, at EU- arbejdstag­ere, som har en

dagpengere­t fra deres hjemland, nu efter én måneds beskæftige­lse er omfattet af danske dagpengevi­lkår. Når kendskabet til EU- arbejdstag­ernes dagpengere­t bliver kendt, så vil tusinder sikre sig disse goder!

Hvordan får vi sat en stopper for EU’s omsiggribe­nde og direkte indblandin­g, styring og regulering af medlemslan­denes nationale selvbestem­melse, også om f. eks. omsorgsdag­e? EU- Domstolen bør sættes i spil, så vi får syn for sagen og får konkretise­ret grænserne og rammerne for den nationale selvbestem­melse!

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? En EU- arbejdstag­er har krav på dagpenge efter blot at have været fuldtidsbe­skæftiget i én måned.
FOTO: FINN FRANDSEN En EU- arbejdstag­er har krav på dagpenge efter blot at have været fuldtidsbe­skæftiget i én måned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark