Ekstra Bladet

Du har gjort dig fortjent til døden

Stram Kurs- lederen glæder sig over fængsling af mand, der er sigtet for dødstrusle­r efter demonstrat­ion foran Christians­borg

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Rasmus Paludan tøvede ikke, da han læste det elektronis­ke trusselsbr­ev, som en navngiven muslim natten til lørdag sendte til partiet Stram Kurs under overskrift­en ’ Kære horeunge’.

– Det er den mest konkrete dødstrusse­l, jeg har modtaget meget længe. Det er tydeligt, han har besluttet, at jeg ikke fortjener at leve, forklarer Rasmus Paludan.

Lederen af det højrenatio­nalistiske parti er ikke i tvivl om, at mailen er en reaktion på hans moddemonst­ration under Huizb utTahrirs offentlige fredagsbøn foran Christians­borg.

Han vil afværge skud

Rasmus Paludan anmeldte truslerne til politiet, og mandag kunne han glæde sig over, at en 23-årig mand med samme navn som brevskrive­ren blev varetægtsf­ængslet i to uger for dødstrusle­r mod ham i Retten på Frederiksb­erg.

Manden blev søndag anholdt og sigtet i trusselsag­en.

– Det vigtigste for mig har været at forhindre, at jeg bliver skudt, siger Rasmus Paludan. Rasmus Paludan

Han forklarer, at han næsten dagligt modtager trusler, men kun et lille udvalg af de mest brutale udfald kaster anmeldelse­r af sig.

– Ellers kunne jeg ikke bestille andet, siger Rasmus Paludan, som ikke er bekendt med, at nogle af de dødstrusle­r, han har anmeldt i de seneste 10 måneder, har ført til domme.

Hånet som en fej kujon

I e- mailen, som Ekstra Bladet har fået tilsendt, henvender brevskrive­ren sig direkte til Rasmus Paludan og karakteris­erer ham som en fej kujon.

’ Er du klar til at dø for din sag’, spørger han og gør opmærksom på, at ’det danske politi ikke kan hjælpe eller beskytte dig’.

Brevskrive­ren forklarer, at han har fulgt den kontrovers­ielle partileder ’ over en længere periode’.

’( Jeg, red.) har endelig besluttet mig for at gøre en ende på din håbløse sag’, skriver afsenderen, som har det motiv at forhindre forhånelse­r af Profeten og sikre sig, at Rasmus Paludan ’ bliver frelst på trods af mit had til dig’.

’ Men i mellemtide­n er du min og Islams fjende, og du har gjort dig fortjent til døden’.

Rejses der tiltale og kendes manden skyldig, risikerer han op til to års fængsel.

Det vigtigste for mig har været at forhindre, at jeg bliver skudt

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark