Ekstra Bladet

Snablen først og orene tilbage

- NANNA BAY MADSEN LARS SEJR nbm@ eb.dk ls@ eb.dk

Så skete det igen.

For 21 år siden blev det første nøgenløb afviklet på Roskilde Festival, og torsdag fortsatte en af festivalen­s stolteste traditione­r, da 15 mænd og ni kvinder stillede op, smed tøjet og afventede et ’ klar, parat, start’.

Vinderne fra hvert køn sikrede sig en billet til næste års festival, og dem tog de to danskere Bertil og Luna sig af, da de sejrede i regnen og på det våde underlag, der betød flere vilde styrt undervejs.

Ville ikke interviewe­s

Til den fremmødte presses store overraskel­se ønskede de to vindere dog ikke at stille op til interviews efter deres flotte sejre.

Trods ihærdige forsøg lykkedes det derfor ikke for Ekstra Bladet at få en kommentar fra nogen af dem.

– Det gider jeg ikke, men god festival, sagde Bertil, da Ekstra Bladet spurgte ham, om han alligevel ville give en kommentar.

Heller ikke Luna var meget for at sætte ord på sejren.

– Jeg vil ikke snakke, men det var fedt, understreg­ede Luna og takkede derefter arrangører­ne for den billet, som hun har vundet til næste års Roskilde Festival.

Efter nøgenløbet talte Ekstra Bladet med en af arrangører­ne bag løbet. Ifølge ham er det første gang, de oplever, at ingen af vindere har villet tale med den fremmødte presse.

– Vi har aldrig oplevet det før. Så det er også nyt for os, lød det.

For genert derhjemme

Der var dog flere andre af deltagerne, der med glæde satte ord på, hvordan det føltes at deltage i det ikoniske nøgenløb.

En af dem var 27- årige Larissa fra Schweiz. Hun havde længe drømt om at være en del af nøgenløbet på Roskilde Festival.

– Jeg hørte om nøgenløbet for første gang for syv år siden. Endelig blev det muligt for mig at være med. Det har været på min ’ bucketlist­e’ i mange år. Det var rigtig sjovt, sagde hun efter løbet.

– Det sjoveste var, at alle så på det, selvom det også var lidt skræmmende. Det var hårdt, men det er nok også, fordi jeg har drukket så mange øl de seneste dage, lød det med et grin.

Hun er dog ikke så sikker på, at hun havde valgt at stille op til et lignende løb hjemme i Schweiz.

– Jeg synes, det er okay, fordi jeg ikke kommer herfra. Så ingen kender mig. Jeg ville måske have gjort det derhjemme, men så ville jeg have haft en maske på. Ellers ville jeg ikke gøre det, sagde hun.

Ekstra Bladets dygtige fotografer var naturligvi­s på plads under nøgenløbet, og her kan du nyde deres mange pletskud fra den festlige event.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Den skinbarlig­e 450- meter
’ Klar, parat, start’. Det er fyrene, der trænger sig frem i forreste geled.
FOTO: PER LANGE Den skinbarlig­e 450- meter ’ Klar, parat, start’. Det er fyrene, der trænger sig frem i forreste geled.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Bertil med den fine elefant løb med sejren blandt mændene.
FOTO: PER LANGE Bertil med den fine elefant løb med sejren blandt mændene.
 ?? FOTO: JAKOB BOSERUP ?? Luna ( i midten) vandt konkurrenc­en for pigerne.
FOTO: JAKOB BOSERUP Luna ( i midten) vandt konkurrenc­en for pigerne.
 ?? FOTO: JAKOB BOSERUP ?? Larissa fra Schweiz havde længe drømt om at de Roskilde Festival.
FOTO: JAKOB BOSERUP Larissa fra Schweiz havde længe drømt om at de Roskilde Festival.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark