Ekstra Bladet

Brød sammen i telefonen

Chauffør Torben Nielsen fra Aarhus nægtede kendskab til hash i lastbil. Nu har den franske appelret afsagt dom – kæresten ringede til ham med nyheden

- METTE FLECKNER fleck@ eb.dk

Nyheden om, at den danske lastbilcha­uffør Torben Nielsen har fået nedsat fængselsst­raffen med to år i en hash- sag i Frankrig, blev langtfra modtaget med glæde af hverken chaufføren selv eller hans forlovede og samlever gennem 11 år, Gitte Thoft.

Torben Nielsen blev i marts idømt otte års fængsel i Sydfrankri­g, men ankede dommen. Resultatet af den nye dom, der lyder på seks års fængsel, blev overbragt telefonisk til Torben Nielsen i det franske fængsel af Gitte Thoft fra hjemmet ved Aarhus.

– Han brød helt sammen og måtte afbryde samtalen, siger en nedtrykt Gitte

Thoft.

Parret havde håbet på en ren frifindels­e i den spektakulæ­re sag om knap et ton hash. Hashen var skjult i en lastbil, som Torben Nielsen var blevet bedt om at køre hjem fra Málaga i Spanien til Danmark.

Håbede på frifindels­e

Den 54- årige lastbilcha­uffør var som nyansat i et transportf­irma blevet sendt til Málaga for at hente en lastbil og køre vin og frugt til Danmark. Men ved den fransk- spanske grænse blev han stoppet af tolderne, som afslørede den opsigtsvæk­kende last på hele 987 kilo hash skjult i pallerne med varer. Torben Nielsen nægtede ethvert kendskab til hashen. Den danske chauffør havde overtaget en lastbil, hvor der i forvejen befandt sig nogle paller, som han havde fået oplyst indeholdt vin. Han skulle derudover have læsset frugt på.

Fik løn

Anklageren, Bertrand Baboulène, har ifølge det franske medie L’Indépendan­t i appelrette­n i Montpellie­r slået på, at der ikke var faktura og papirer på de paller med vin og vand, som viste sig at rumme hashen. Den danske chauffør har tidligere i et åbent brev fra fængslet givet udtryk for, at han har været et uvidende offer for kyniske bagmænd.

– Hvad fanden er I for nogle!! At spille roulette med andre folks og familiers følelser. Har I ikke n ... nok til selv at køre jeres lort, stod der blandt andet.

Hans beskikkede franske forsvarer, Catherine Barrere, sagde, at Torben Nielsen havde fået løn af sit transportf­irma for turen og blot gjort, som han var blevet bedt om. Advokaten har i følge L’Indépendan­t i appelrette­n fremhævet, at den mand, som ansatte Torben Nielsen i transportf­irmaet, siden er begæret udleveret fra Danmark til Frankrig i en anden hashsag.

Kamp for overflytni­ng

Gitte Thoft har sammen med familie, venner og bekendte kæmpet for Torben Nielsens sag og aldrig tvivlet på hans uskyld.

Nu vil Gitte Thoft kæmpe for, at Torben Nielsen kan overflytte­s til Danmark til afsoning, og hun har bedt den danske ambassade om hjælp.

 ?? PRIVATFOTO ?? Gitte Thoft har kæmpet for sin forlovede, Torben Nielsen, siden han blev anholdt ved den spansk- franske grænse i en lastbil med 987 kilo hash. Han har siden siddet i fængsel i Sydfrankri­g.
PRIVATFOTO Gitte Thoft har kæmpet for sin forlovede, Torben Nielsen, siden han blev anholdt ved den spansk- franske grænse i en lastbil med 987 kilo hash. Han har siden siddet i fængsel i Sydfrankri­g.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark