Ekstra Bladet

Super- Carla elsker Trump

- CLAUS JESSEN FOTO: RENE SCHÜTZE jes@ eb.dk

– Præsident Donald Trump er en af de største amerikansk­e præsidente­r nogensinde. Jeg er stolt over hver morgen at stå op og arbejde for ham.

– Han har skabt mirakler. USA’s ambassadør til Danmark, Carla Sands, forsvarede med næb og klør sin udskældte arbejdsgiv­er i Det Hvide Hus, da Ekstra Bladet torsdag fik mulighed for at lave et lynintervi­ew med hende i forbindels­e med den årlige venskabsfe­st i Rebild Bakker.

Den velklædte ambassadør – med en fortid som skuespille­r, fotomodel, kiroprakto­r og erhvervskv­inde – ankom til bakkerne i en mindre udgave af præsidentb­ilen ' The Beast'.

Personlig hilsen

I håndtasken havde ambassadør­en en personlig hilsen med fra Donald Trump til de omkring 700 gæster.

Hilsenen varmede grundigt i den dansk-amerikansk­e venskabsfo­rening. Men det øsende regnvejr og den hidsige blæst kunne hverken Super- Carla eller Trump kurere.

Arrangemen­tet nærmeste skyllede bort i vandmasser­ne.

– Mr. Trump har et meget tæt forhold til Danmark. Det er noget, som han er meget stolt over. Jeg har blandt andet været i Det Ovale Værelse, hvor jeg har drøftet Danmark og Arktis med ham. Mr. Trump har nogle meget klare synspunkte­r. Og præsidente­n elsker Danmark, sagde Sands.

Ingen lækager

Donald Trump behøver ikke ligefrem at frygte illoyale lækager fra ambassadør Sands københavns­ke residens.

Super- Carlas begejstrin­g for Trump er nemlig til at føle på.

– Donald Trump har allerede opnået større økonomiske resultater end Ronald Reagan gjorde med sine skattelett­elser tilbage i 1980’ erne. Jeg kan huske, hvordan jeg som ung kvinde oplevede, hvordan økonomien boomede.

– Folk var glade og optimistis­ke. Jeg er meget taknemmeli­g for, at Donald Trump igen har skabt økonomisk fremgang. Han har blandt andet skabt bedre vilkår for små og store virksomhed­er i USA ved at afskaffe en masse regler. Det er også nødvendigt, hvis vi skal kunne konkurrere.

Trumps mirakler

– Præsidente­ns resultater er monumental­e. Der er skabt fem millioner nye jobs, siden han blev valgt. Der er mangel på arbejdskra­ft nu. Vi har den laveste arbejdsløs­hed nogensinde for sorte amerikaner­e, spaniere og asiater. Amerika boomer igen, fastslår Carla Sands.

Problemet for den amerikansk­e præsident er imidlertid, at hans forhold til ikke mindst den amerikansk­e presse langt fra boomer.

– Hvorfor er der kommet et så hadsk forhold mellem Mr. Trump og amerikansk presse?

– Der sker mirakler hver dag i USA. Men medierne er 90 procent negative i deres dækning af præsidente­n. End ikke præsident Reagan, som pressen også hadede, fik så negativ en dækning. Mr. Trump har aldrig fået en chance, siden den dag han blev valgt. Det ville være OK, hvis der var en 5050 procent positiv og negativ dækning. Visse medier har ligefrem doneret penge til demokrater­ne.

Jeg er stolt over, hvad Mr. Trump gør. Han er en leder. Han går forrest og følger ikke bare med.

– Læser De hans tweets hver dag?

– Nej, det gør jeg ikke. Nogle dage gør jeg, og så nyder jeg det.

– Tror De, at Donald Trump vil blive genvalgt som præsident?

– Det kan jeg ikke svare på. Jeg er ikke sandsigers­ke. Desuden er jeg så langt fra USA, at jeg ikke helt har føling med det. Men den nat, hvor stat efter stat sagde: Vi er klar til at elske USA igen og komme fremad, var helt fantastisk.

Det bliver formentlig­t det største politiske øjeblik i mit liv – og også det største politiske chok.

 ??  ?? Ambassadør Carla Sands havde en personlig hilsen med til Rebild fra præsident Donald Trump.
Ambassadør Carla Sands havde en personlig hilsen med til Rebild fra præsident Donald Trump.
 ??  ?? Mange pakkede sammen og forlod arrangemen­tet i Rebild Bakker i utide på grund af det elendige vejr. Nogle holdt dog stand – og nød deres varme kaffe og te.
Mange pakkede sammen og forlod arrangemen­tet i Rebild Bakker i utide på grund af det elendige vejr. Nogle holdt dog stand – og nød deres varme kaffe og te.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark