Ekstra Bladet

Manageren: PENGE BETYDER MINDST FOR JAKOB

DANSKERENS resultater kan sikre ham en årsløn på op mod 19 millioner kroner

-

BRUXELLES ( Ekstra Bladet): Sidste år blev Jakob Fuglsangs pressemøde­r under Tour de France afviklet på dansk, idet der ikke var en eneste udenlandsk journalist til stede – hverken lige før Touren eller på de to hviledage.

I år er alt forandret. Fuglsang er også i den internatio­nale presses øjne podiekandi­dat, og det trak selv tv- hold fra udlandet til ’ la Permanence’ – Tourens flytbare hovedkvart­er – i Bruxelles, hvor Astana i går holdt pressekonf­erence.

Magnus Cort måtte pænt vente udenfor, mens Fuglsang som ubestridt kaptajn alene tog imod spørgsmål, før sportsdire­ktørerne Lars Michaelsen og Dmitrij Fofonov nåede frem.

I salen befandt sig ud over journalist­er og enkelte almindelig­e nysgerrige Fuglsangs mangeårige manager og fortrolige, Moreno Nicoletti. I disse uger arbejder han på højtryk for at sikre Fuglsang en ny kontrakt, hvilket i sig selv er det mindste problem i Fuglsangs liv.

Masser af tilbud

På højdepunkt­et af sin karriere har den 34- årige dansker masser af kontraktti­lbud at vælge imellem. Jo flere, desto højere bliver prisen, og Fuglsang kan se frem til en årsløn på to og måske to en halv million euro – op mod 19 millioner kroner – vurderede Nicoletti i går.

– Men pengene betyder intet for Jakob. Det er det, der betyder mindst. Hvad der er vigtigt for Jakob, er materiel, holdkammer­ater og teamledere, sagde Nicoletti til Ekstra Bladet.

Fuglsang kunne udmærket gå efter pengene, som mange andre før ham har gjort det, men han vil altså ifølge Moreno Nicoletti snarere sikre sig mulighed for at opnå store resultater. Pengene skal nok følge med, men det er ikke dem, der har højeste prioritet.

Tre hold er aktuelt inde i billedet, mens mindst to hold allerede definitivt er valgt fra, erfarer Ekstra Bladet. Astana har givet Fuglsang et kontraktti­lbud, mens det ikke har været muligt at få oplyst navnene på de to øvrige hold, Fuglsang og Nicoletti er brændt varme på.

Kan runde 86 mio. kr.

Et af dem kunne dog være Movistar, hvis teammanage­r, Eusebio Unzué, ikke lægger skjul på sin begejstrin­g for den danske Tourkaptaj­n.

– Har Jakob nogensinde haft problemer med at få en kontrakt? Nej, aldrig. Og det får han heller ikke denne gang, sagde Astana- teammanage­r Dmitrij Fofonov.

– Vi håber, han bliver her. Vi er glade for ham, og vi vil gerne beholde ham. Og Jakob er glad for at være her. Vi må bare vente og se, hvad der sker.

Moreno Nicoletti erklærede efter Fuglsangs sejr i Liège- Bastogne- Liège, at han forventede en kontrakt underskrev­et efter Critérium du Dauphiné, men nu vurderer han, at der går endnu et par uger, før en aftale falder på plads.

– Mellem første og anden hviledag, tror jeg. Måske lidt mere. Der er endnu en del ting, der skal falde på plads, sagde Moreno Nicoletti i går.

Kommer Fuglsang til at tjene to millioner euro årligt og skriver han som forventet en toårig kontrakt, vil han i sin profession­elle landevejsk­arriere som 36årig runde 86 millioner kroner i bruttoindt­jening.

Hvad der er vigtigt for Jakob, er materiel, holdkammer­ater og teamledere

Vi håber, han bliver her. Vi er glade for ham, og vi vil gerne beholde ham

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark