Ekstra Bladet

EN KRÆ VENDE MOR

CAROLINE WOZNIACKIS børn skal lære at arbejde discipline­ret for at opnå deres drømme og lære tre sprog

- Troels Christense­n sen tch@ eb.dk

LONDON ( Ekstra Bladet): Caroline Wozniacki har længe varslet, at hun vil være en ung mor, der kan være aktiv sammen med sine børn, men lad os slå fast med det samme: Vi kan ikke barsle med breaking baby- news i denne omgang.

Men forleden blev hun gift, og om en uge fylder hun 29 år, så tanken er ikke så fjern endda. Selv om hun da lige skal lede lidt efter ordene for at beskrive sig selv som mor.

Det gør hun i en snak om de værdier, hun selv har fået med fra sine forældre og vil give videre, og dem, som hun har tilfælles med sin mand, amerikansk­e David Lee.

– Jeg har fået mange værdier med hjemmefra. Ikke mindst at være åben og ærlig. At jeg holder mit ord – eller i alt fald gør alt, hvad jeg kan, for at holde det.

– Og det er helt sikkert værdier, jeg selv vil give videre.

– Det er vigtigt, at folk kan regne med dig. Har du sagt, at du er der, så er du der også, siger Caroline Wozniacki, der – hvis man tager alt for pålydende – godt kan lyde som en noget krævende mor.

– Jeg ser gerne, at mine børn bliver åbne, ærlige og hårdtarbej­dende. At de har et mål – lige meget, hvad det så er for et. Det har jeg selv haft hele mit liv frem til her, hvor jeg er i dag. Jeg kunne godt tænke mig, at mine børn også arbejder for det, de drømmer om.

Selv har hun fra barndommen yderst målrettet jagtet drømmen om ranglisten­s førsteplad­s og sejr i grand slam- regi.

– Det har givet mig rigtigt meget. Jeg har mødt nogle meget interessan­te mennesker på min vej. Jeg synes, det er det, livet handler om – at have en drøm og forsøge at nå den. Så er det lidt ligegyldig­t, hvad det er, de gerne vil opnå en dag.

Hun har svært ved at typebestem­me sig selv som mor, siger hun.

– Generelt er jeg meget ligetil.

– Der skal være noget disciplin, men jeg synes da også, at jeg samtidig er meget sød, naturlig og afslappet.

David på skolebænke­n

Hun og David har begge tjent særdeles godt og har friheden til at give deres børn et liv på den absolut lyse side. Meeeen, så let skal det heller ikke være.

– Det kan vi helt sikkert. Men derfor er det endnu mere vigtigt, at vores børn lærer, at alting ikke bare kommer til en, men at man skal arbejde for tingene, lyder det fra Caroline, der allerede har sat et konkret mål op for sin familie.

Hendes børn skal beherske dansk, polsk og engelsk, og hun har allerede sat sin mand på skolebænke­n.

– Han er gået i gang stille og roligt, og hans danske udtale er faktisk meget god.

– Det er rigtigt vigtigt for mig, at mine børn kan tale dansk, fordi jeg er født og opvokset i Danmark. De skal kende deres danske rødder.

– For David er det selvfølgel­ig vigtigt, at de kan tale engelsk, men det er det også for mig, så de kan kommuniker­e i hele verden. For mine forældre er det vigtigt at få det polske med.

– For børn er det nemt i starten at lære tre sprog, ja, i hvert fald to. Det er meget nemmere end senere hen, og jeg taler selv de tre sprog på nogenlunde samme niveau.

Hun og David deler mange familievær­dier, fortæller hun.

– De er også meget tæt knyttede som familie, bruger meget tid sammen og kommer godt ud af det med hinanden. De er meget nede på jorden. På den måde passer både vi og vores familier godt sammen.

Jeg kunne godt tænke mig, at mine børn også arbejder for det, de drømmer om

Vores børn skal lære, at alting ikke bare kommer til en, men at man skal arbejde for tingene

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark