Ekstra Bladet

Udgav sig for at være betjente 115 gange

-

To mænd blev ved Retten i Svendborg 12. juni dømt for i sammenlagt 115 tilfælde at udgive sig for at være politibetj­ente.

I domsbogen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, fremgår det, at de to personer skrev i fællesskab til mange ofre via Facebook og sms, hvor de udgav sig for at være politibetj­ente under flere forskellig­e aliasser, heriblandt ’ Henrik Jensen,’ ’ Preben Nielsen’ og ’ Anette Nielsen’.

I beskeden fortalte de eksempelvi­s, at offerets konto indgik i en igangværen­de efterforsk­ning, hvor et beløb på 25.000 kroner var blevet overført til dem.

Optog lån

’ Politiet’ havde derfor brug for offerets kontooplys­ninger, brugernavn, kode og et foto af offerets NemID for at bevise offerets uskyld.

Ved hjælp af offerets oplysninge­r optog de to mænd lån for mange penge, mens de også brugte penge på hverdagsti­ng som tøj, ure og sågar mad fra Just- Eat.

Den ene af de to mænd blev dømt for betydeligt flere forhold end den anden. I domsbogen fremgår det, at der ’ er tale om et stort antal forhold udført systematis­k over for svage borgere, som har været lette ofre, og med et udbytte på ikke under 850.000 kroner.’

I fængsel

Den anden person har ligeledes ’ udnyttet svage borgere’, mens der her har været et udbytte på ikke under 225.000 kroner.

De blev straffet med fængsel i henholdsvi­s to år og seks måneder og et år og tre måneder.

Begge mænd kan forvente store krav om erstatning.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark