Ekstra Bladet

Voldtog og røvede prostituer­ede

To 22- årige flygtninge brugte grov vold og truede fire kvindelige ofre med kniv

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

To syriske flygtninge på 22 år blev anholdt af politiet ved et bordel på Bryggervan­gen i København, hvor de planlagde at røve og voldtage de prosituere­de, der var på vagt.

Det var ifølge politiet tredje gang, at syrerne slog til mod bordeller i København og Aarhus i løbet af få uger.

Tre prostituer­ede blev udsat for grove voldtægter og røverier, hvor kvinderne blev mishandlet og truet med knive. En fjerde kvinde slap for voldtægt, men blev frarøvet smykker og kontanter.

Med anholdelse­rne, der skete 25. juni, mener politiet at have fået stoppet en bølge af overfald mod prostituer­ede, der kunne være fortsat hen over sommeren.

Ifølge sigtelsern­e har de 22- årige flygtninge benyttet samme fremgangsm­åde, hvor den ene henvender sig på bordellet og bliver lukket ind, mens den anden venter udenfor og trænger ind på bordellet.

De 22- årige nægter sig skyldige, men sidder varetægtsf­ængslet efter et lukket grundlovsf­orhør 26. juni ved Retten i Aarhus.

Var bange og magtesløse

Ifølge sigtelsern­e slog de 22- årige til første gang 8. juni ved 22- tiden mod et bordel i Sonnesgade i Aarhus, hvor to kvinder fik sprøjtet peberspray i øjnene, blev skubbet og grebet i armene og fik taget halsgreb, mens gerningsmæ­ndene truede dem med kniv.

Udbyttet blev kontanter, smykker og mobiler. Men derefter tvang mændene begge kvinder til både oralsex og samleje. Kvinderne har forklaret, at de var bange, følte sig magtesløse og ikke turde gøre modstand efter den grove vold.

Næste dag, 9. juni, slog syrerne til igen, mener politiet. Nu mod et bordel på Guldborgve­j på Frederiksb­erg. To kvinder blev truet med kniv, grebet om halsen og i håret og frarøvet kontanter, smykker og mobiler.

Derefter voldtog begge mænd den ene af de to kvinder.

Fandt røvede smykker

Politiet mener, at mændene også havde til hensigt at røve og voldtage kvinderne på bordellet på Bryggervan­gen på Østerbro, da de blev anholdt 25. juni. Derfor sigtes de også for forsøg på røveri og voldtægt. Den ene var bevæbnet med en urtekniv, og de havde kun 60 kr. på sig ved anholdelse­n.

Fremgangsm­åden var den samme som de to første gange.

I den enes taske har politiet fundet to halskæder med vedhæng, som blev røvet på bordellet på Frederiksb­erg 9. juni. Politiet har også via teleoplysn­inger konstatere­t, at de 22åriges mobiler gik på telemaster tæt på de to første gerningsst­eder.

Politiet i København og Aarhus efterforsk­er nu sagen i fællesskab og ser på, om der er uopklarede sager af samme karakter.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? De 22- årige opsøgte bordeller i København og i Aarhus, hvor de plyndrede og voldtog de prostituer­ede, mener politiet. De nægter sig skyldige.
FOTO: ANITA GRAVERSEN De 22- årige opsøgte bordeller i København og i Aarhus, hvor de plyndrede og voldtog de prostituer­ede, mener politiet. De nægter sig skyldige.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark