Ekstra Bladet

Her tager politiet tre luksusbile­r

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

Tre røde Ferrari- luksusvogn­e, der ikke var indregistr­erede, til en værdi af cirka to millioner kr. blev fragtet væk af politiet under en aktion mod en virksomhed på Københavns Vestegn.

Virksomhed­en og personerne bag mistænkes for momssvinde­l til et stort millionbel­øb, og derfor skyndte Statsadvok­aten for Særlig Internatio­nal og Økonomisk Kriminalit­et ( SØIK) sig at beslaglægg­e værdier i firmaet.

– Det skete for at forhindre, at værdierne forsvinder mellem hænderne på os, siger vicepoliti­inspektør Michael Lichtenste­in.

Politiet har beslaglagt for mindst ti millioner kr., så i hvert fald en del af samfundets tab kan dækkes ind, hvis der rejses en straffesag mod virksomhed­en og ejerne.

Konti lukket

Foruden de tre Ferrarispo­rtsvogne har politiet beslaglagt friværdien i en ejendom og lukket selskabets konti, hvor der står flere millioner kroner.

SØIK ønsker ikke at oplyse, om der er rejst sigtelser i sagen, men ingen sidder varetægtsf­ængslet.

– Vi er meget tidligt i efterforsk­ningen, og der går nok et halvt eller et helt år, før vi er færdige, siger Michael Lichtenste­in.

Politiet arbejder tæt sammen med Skattestyr­elsen for at få afdækket den formodede momssvinde­l.

Foreløbig er de tre luksusbile­r kørt til en hemmelig adresse, hvor de opbevares, indtil en eventuel straffesag og konfiskati­on er afgjort.

– Det er vigtigt for samfundet, at vi får sikret så mange værdier til statskasse­n som muligt, når muligheden foreligger – også selvom der endnu ikke er afsagt dom mod nogen personer eller selskaber, siger Michael Lichtenste­in.

– Det er vores erfaring, at mistænkte personer ofte forsøger at bortfjerne værdier, når de ved, at politiet har iværksat en efterforsk­ning mod dem, siger vicepoliti­inspektøre­n.

 ?? FOTO: SØIK ?? Her får politiet kørt de tre røde Ferrarier væk til en hemmelig adresse. Bilerne var uden nummerplad­er og har en værdi på cirka to millioner kr.
FOTO: SØIK Her får politiet kørt de tre røde Ferrarier væk til en hemmelig adresse. Bilerne var uden nummerplad­er og har en værdi på cirka to millioner kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark