Ekstra Bladet

BONDEFANGE­T

-

DET SKER hele tiden. Der skal brandes, skal der. ’ Vi skal sætte Danmark på verdenskor­tet’. ’ Det er en enestående mulighed for at brande Danmark’, lyder det.

Tag Tour de France. ’ Frankrig Rundt’ har haft stor succes med at falbyde åbningen af løbet i en årrække til mellemstor­e byer med mindreværd­s

i andre lande og tage sig kompleks godt betalt for det.

JUBLEN VILLE således ingen ende tage, da statsminis­teren, erhvervsmi­nisteren og hovedstade­ns overborgme­ster i februar kundgjorde, at i 2021 har Danmark ’ Grand Depart’, som Tour- købmændene så flot kalder det.

Det koster 88 millioner kroner og er

’ Det er angiveligt et fund til pengene. en drøm, der går i opfyldelse,’ sagde daværende statsminis­ter Lars Løkke. ’ Det er ubetalelig­t, at vi får den eksponerin­g,’ sagde ditto erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov.

NU HAR Politiken godtgjort, at budgettet ikke bare mangler luft. Det er piftet, allerede inden det er kommet

beud at køre. □n smule research fra slutningst­agerne kunne have anskueligg­jort dette forhold. Sidst, der var tredelt ’ Grand Depart’, var i Leeds i Storbritan­nien i 2014, og prisen var 276 millioner kroner.

□n af verdens mest gennem- kommercial­iserede sportsbegi­venheder skal altså have væsentlig højere skatteborg­erstøtte for at komme til Danmark, end vi skatteborg­ere er

ind, må vi forstå. blevet bildt DETTE BØR man huske, næste gang konservati­ve eller Venstre- folk erklærer sig oprørte over det offentlige­s kvælende og konkurrenc­eforvriden­de hånd på områder, de mener bør overlades til markedet.

Men det er ikke bare pengene. Branding- eksperter – og nej, Rasmus

rette Jarlov, du er ikke en af dem – må mig, hvis jeg tager fejl. Danmark og ikke mindst København kan næppe brandes bedre, end det allerede sker i disse år. Med bl. a. en restaurant­scene, der ironisk nok udelukkend­e er bygget på at være lokal.

DER ER på denne måde noget påfaldende over skiftende politikere­s iver efter at ridse nationens og sikkert

egne navne ind i brandingog­så historiens store fedtsten.

Nok mest fordi man aner, at disse politikere egentlig ikke selv aner, hvad de snakker om. Ofte bliver de tørret af bagmændene til de begivenhed­er, politikern­e indynder sig hos. Det virker provinsiel­t.

TOUR DE FRANCE begynder faktisk i 2021 i København, fordi vores politi

provinsboe­ns leflende forhold kere har til alt, man bilder sig ind er hævet over en selv.

Det vil sige begivenhed­er, man tror kan udviske marginalst­emplet i ens pande.

Det er også derfor, det bliver dyrere end beregnet. Og derfor følelsen af at være blevet bondefange­t bagefter vil stå som det, vi ’ føler lige nu’. Hvilket

er, hvad enhver sportssom bekendt reporter ønsker at vide.

Det koster 88 millioner kroner og er angiveligt et fund til pengene

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Vores politikere har provinsboe­ns leflende forhold til alt, man bilder sig ind er hævet over en selv.
FOTO: JONAS OLUFSON Vores politikere har provinsboe­ns leflende forhold til alt, man bilder sig ind er hævet over en selv.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark