Ekstra Bladet

COLOMBIANE­RNE RYDDER PODIET

Hvor meget jeg end ønsker succes for Jakob Fuglsang, har jeg svært ved at tro på, at han kan køre sig ind i top tre

- Michael Rasmussen

BRUXELLES ( Ekstra Bladet): Håbet er der, og det er mere velbegrund­et end nogensinde før, men jeg tror ikke, at Jakob Fuglsang kan køre på podiet i Tour de France. Jeg kan ikke se for mig, at han kører fra colombiane­rne i en Tour, hvor feltet i den sidste uge igen og igen bliver drevet op i mere end 2000 meters højde.

i Alperne. ColombiLØB­ET BLIVER AFGJORT anerne bor og lever og træner i den højde. Deres fædre, bedstefædr­e, forfædre boede der. Deres medfødte evne til at præstere i den tynde luft kommer dem til gode, så jeg har tre af de vævre, colombians­ke bjergrytte­re som mine favoritter i år:

Egan Bernal ( Team Ineos), Rigoberto Uran ( EF Education First) og Nairo Quintana ( Movistar). I den rækkefølge. Fuglsang har jeg på en fjerdeplad­s, mens den forsvarend­e vinder, Geraint Thomas, efter min mening end ikke kører i top fem.

Jeg fornemmer, at folk derhjemme gør klar til en veritabel danskerfes­tival i årets løb, idet ni danskere er på startliste­n. Jeg vil ikke ødelægge stemningen, men jeg ser ikke Fuglsang i gult eller som etapevinde­r.

på holdtidskø­rslen i ASTANA TABER TID morgen. Det er ingen i tvivl om. Fuglsang selv anser et tidstab på et halvt minut for at være tilfredsst­illende. 30 sekunder lyder ikke af meget, men han skal altså vinde dem tilbage på et tidspunkt, hvis han vil på podiet. Tror nogen, at han på finalestig­ningen La Planche des Belles Filles på sjette etape kan tage et halvt minut på Bernal?

Man skal være ukuelig optimist for at tro det. Næste store prøve bliver enkeltstar­ten i Pau, hvor Fuglsang og Bernal vel kører lige op, hvilket så bringer os til mytiske Tourmalet. Kan Fuglsang køre fra alle de andre der? Det tror jeg ikke, han kan.

Når først Wout Poels sætter tempo for Team Ineos, får Fuglsang umådeligt svært ved at køre væk. Husk på, at Poels ganske overbevise­nde slog Fuglsang på kongeetape­n i Critérium du Dauphiné. På Tourmalet i Touren må man forvente, at Bernal er bedre end Poels.

skæve til Bernal hele veFUGLSANG SKAL jen. Ikke Geraint Thomas. Bernal må være ham, Fuglsang først og fremmest skal bekymre sig om, hvis han vil på podiet.

Jeg håber, det lykkes ham endelig at nå sit mål. Alt kan ske i et Tour de France – både godt og skidt. Jeg tror, de helt store danske øjeblikke i årets Tour vil blive skabt af andre end Fuglsang, selv om det er

ham, alle forventer sig mest af.

Vi har boet på hotel med Michael Valgren og Dimension Data her i dagene op til løbet, og jeg glæder mig over at se, at han tilsynelad­ende har ramt sin kampvægt. Talentet og motoren er intakt, så der kan godt være en etapesejr i vente til ham. Det ville redde hans sæson.

det formentlig Kasper AsDERUDOVE­R ER green ( Quick- Step) og Søren Kragh Andersen ( Sunweb), man skal regne med, hvis Dannebrog og klaphatten skal luftes. Med ni danskere i feltet er det næsten uundgåelig­t, at der sættes dansk præg på etaperne.

Enten kører Michael Mørkøv ( QS) leadout for Viviani, Asgreen og Christophe­r Juul Jensen ( Mitchelton- Scott) og Lars Bak ( Dimension Data) agerer lokomotive­r for deres hold, mens Mads Würtz Schmidt ( Katusha), Valgren, Magnus Cort ( Astana) og Søren Kragh kører af sted i udbrud og jagt på etapesejre.

Fuglsang. Han vil være den OG SÅ ER DER gennemgåen­de figur. Alle de andre er garniture. Bookmakern­e har ham i top tre, hvilket er værd at notere sig. Alle vi andre kan gætte helt gratis, men for bookmakern­e handler det om kroner og øre, og de tror altså på, at det er Fuglsangs år.

Jeg håber, de får ret, men jeg har svært ved at tro det.

 ?? FOTO: CHRISTIAN HARTMANN/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Håbet Selvom Michael Rasmussen håber det bedste for Jakob Fuglsang, har han kun danskeren som nummer fire blandt sine favoritter.
FOTO: CHRISTIAN HARTMANN/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Håbet Selvom Michael Rasmussen håber det bedste for Jakob Fuglsang, har han kun danskeren som nummer fire blandt sine favoritter.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: GONZALO FUENTES/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX ?? Favoritten Bernal må være ham, Fuglsang først og fremmest skal bekymre sig om.
FOTO: GONZALO FUENTES/ REUTERS/ RITZAU SCANPIX Favoritten Bernal må være ham, Fuglsang først og fremmest skal bekymre sig om.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark