Ekstra Bladet

Caroline skal bruge lidt tid

- Troels nsen Christense­n tch@eb.dk

LONDON ( Ekstra Bladet): – Jeg har en ven med samme diagnose som Caroline, der er træner på turen, og det har taget hende år at finde ud af, hvordan hun bedst håndterer sygdommen. Hvad virker? Hvor meget kan du træne?

– Jeg er sikker på, at Caroline ikke kan træne på samme niveau som før, og hun har altid levet af at træne hårdt for at kunne sende en masse bolde tilbage. Hun skal lave en masse tilpasning­er, og hun har måske ikke fundet den rette opskrift endnu.

Ordene kommer fra den mangeårige tenniskomm­entator for blandt andet BBC og Sky, den tidligere, britiske topspiller, Samantha Smith, der har fulgt Caroline Wozniackis karriere tæt.

Masser af spørgsmål

Som alle andre iagttagere er hun fuld af spørgsmåls­tegn omkring danskerens status, sportsligt som helbredsmæ­ssigt. Men hun tillader sig også en vis portion optimisme på hendes vegne, som hun ikke mindst bygger på hendes legendaris­ke fighter- gen.

– Hun skal selvfølgel­ig lukke sådan et sæt, hvor hun er foran 4- 0, siger hun om det forspildte forspring i nederlaget til Shuai Zhang på 4- 6, 2- 6 i Wimbledons tredje runde.

– Men hun har ikke de kampe på bagen, som gør, at man bare kan regne med, at hun gør det. Alligevel ligner hun for mig stadig den gamle Caroline, når jeg ser hende på banerne. Jeg kan ikke se den store forskel fra sidste eller forrige år.

– Hun er måske lidt længere nede på nogle spillemæss­ige statistikk­er, men udenpå ser hun stadig både fit og stærk ud.

– Jeg ved ikke, om man kan have en karriere på topniveau samtidig med den sygdom. Det ville være ekstraordi­nært, men hvis nogen kan gøre det, så er det Caroline, for hun er en af de mest hårdføre og mentalt stærke spillere, jeg nogen sinde har mødt på turen, siger Samantha Smith.

Hun synes ikke umiddelbar­t, at hun kan se tegn på et foreståend­e karrierest­op.

– Kun hun ved, hvornår hun stopper. Jeg kan kun sige, at så længe Caroline spiller, så er hun der hundrede procent for sin tennis. Og hendes mand ser ud til at støtte hende fuldt ud.

– Så længe hun føler, at hun kan vinde store titler, så tror jeg, hun bliver ved. Og jeg kan stadig se glæden ved spillet hos hende.

Tilbage i toppen

Omvendt føler eksperten også, at Wozniacki vil trække stikket, før hun ender som kanonføde for de unge krigere på vej op.

– Nej, for hun har været verdens nummer et og er grand slam- vinder.

– Men nogle gange må du igennem sådan en periode, før du finder tilbage til topformen. Hun er ikke nogen ’ quitter’. Jeg kan godt se hende komme tilbage til toppen igen, for hun er og bliver en fantastisk spiller.

 ?? FOTO: ROGER PARKER/ INTERNATIO­NAL SPORTS FOTOS ?? Det begyndte så godt og endte så skidt for Wozniacki mod Shuai Zhang.
FOTO: ROGER PARKER/ INTERNATIO­NAL SPORTS FOTOS Det begyndte så godt og endte så skidt for Wozniacki mod Shuai Zhang.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark