Ekstra Bladet

Nu må udenlandsk politi fange dig

Fra 1. juli blev det muligt for andre □U- landes myndighede­r at få oplysninge­r på danske bilejere

-

T□KST: N❘□LS FR❘❘S

Blitz!

I år er der ekstra god grund til at holde øje med farten, når du er på bilferie sydpå, og desuden undgå at begå andre færdselsov­ertrædelse­r. Risikoen for, at du efterfølge­nde får en bøde tilsendt for færdselsov­ertrædelse­r fra andre europæiske lande, er nemlig steget.

Fra 1. juli har Danmark åbnet for, at andre EU- landes myndighede­r kan slå danske køretøjer op i motorregis­teret og dermed finde direkte frem til ejeren. Det oplyser Rigspoliti­et i en pressemedd­elelse.

ANLEDNINGE­N ER et nyt EU- direktiv, hvis formål er at gøre det lettere for politimynd­igheder at finde identitete­n på trafikante­r, der begår bestemte færdselsov­ertrædelse­r inden for EU. Direktivet betyder, at hvis danske bilister kører for hurtigt i et andet EUland, vil myndighede­n i det land, hvor der er begået en hastigheds­overtrædel­se, have adgang til at søge ejeroplysn­inger af køretøjet i Danmark og derefter sende en bøde direkte til ejeren eller brugeren af køretøjet.

RIGSPOLITI­ET OPLYSER,

at dansk politi ikke vil blive underrette­t om, at der er sendt en bøde til en ejer eller bruger af et dansk køretøj, ligesom politiet i Danmark heller ikke vil have mulighed for at hjælpe med eventuelle spørgsmål. Derfor skal man rette direkte henvendels­e til afsenderen af bøden, hvis man har spørgsmål. Det er reglerne i det EU- land, hvor overtrædel­sen er begået, der afgør, hvordan danske bilister bliver retsforful­gt.

I år har flere europæiske lande desuden hævet bødetakste­rne for forskellig­e færdselsov­ertrædelse­r, så det kan blive ekstra dyrt, hvis ikke du overholder reglerne på ferien.

 ?? Kilde: Rigspoliti­et FOTO: COLOURBOX ?? Fra denne uge kan politiet i andre EU- lande finde dig og din bil, hvis du overtræder færdselslo­ven i udlandet.
Kilde: Rigspoliti­et FOTO: COLOURBOX Fra denne uge kan politiet i andre EU- lande finde dig og din bil, hvis du overtræder færdselslo­ven i udlandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark