Ekstra Bladet

Det her klager vi over

Nye tal fra Pakkerejse-Ankenævnet viser, at mere end halvdelen af alle klager over pakkerejse­r i 2018 omhandlede indkvarter­ing

- T□KST: N❘□LS FR❘❘S

Hvis der er noget, der kan få danskerne til at klage på rejsen, så er det, når hotellet ikke lever op til forventnin­gerne. Standarden og facilitete­r på hotellet samt støjgener var noget af det, der fik flest danskere til tasterne for at klage i 2018. Over halvdelen af klagerne, som Pakkerejse-Ankenævnet har behandlet i 2018, handler om indkvarter­ing. Det oplyser Danmarks Rejseburea­u Forening i en pressemedd­elelse.

Således handlede 51,9 procent af klagerne i 2018 om ting, der relaterer sig til indkvarter­ing. Særligt bliver der klaget meget over standarden, indretning­en, udstyret og størrelsen på indkvarter­ingen. Desuden klager mange over deres rejseleder eller guider og udflugter, der ikke går, som de skal. Hertil kommer klager over aflysninge­r samt forsinkels­er og ventetid på transport.

HOS DANMARKS

Rejseburea­u Forening mener man, at der kan gøres mere for at forventnin­gsafstemme mellem bureauer og gæster.

– Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når danskerne tager på ferie. Heri består et stort ansvar for rejseburea­uerne i at have en gennemsigt­ig informatio­n til rådighed, så forbrugern­e ved, præcis hvad de kan forvente sig. Og tilsvarend­e er det vigtigt, at de rejsende sætter sig godt ind i indholdet for deres rejse og betingelse­rne for deres tur, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejseburea­u Forening, i pressemedd­elelsen.

I ALT AFSAGDE

Pakkerejse-Ankenævnet 241 kendelser i 2018 mod 255 afsagte kendelser i 2017. Lars Thykier ser det som noget positivt, at danske rejsende sørger for at benytte sig af muligheden for at klage.

– Både procentdel­en af medhold og antallet af klager er nærmest uændret, men det er vigtigt, at forbrugern­e bruger deres ret til at klage. Det er nemlig også med til at give rejseburea­uerne indsigt i, hvor de kan forbedre sig, siger Lars Thykier.

Lars Thykier understreg­er dog, at det kun er hos rejseburea­uer registrere­t i Danmark, at man som forbruger har sikkerhede­n i, at man kan klage til Pakkerejse-Ankenævnet.

– Rejsende, der har købt deres pakkerejse hos et danskregis­treret rejseburea­u, har den ekstra tryghed, at de er beskyttet af Rejsegaran­tifonden og har mulighed for at klage til Pakkerejse-Ankenævnet. Den sikkerhed har man i langt de fleste tilfælde ikke, hvis rejsende for eksempel selv sammensætt­er ferien gennem portaler som Booking.com, Expedia og Momondo eller køber hos en udenlandsk udbyder, siger han.

 ??  ?? Det var indkvarter­ingen på feriestede­rne, vi klagede mest over i 2018, viser nye opgørelser. FOTO: COLOURBOX
Det var indkvarter­ingen på feriestede­rne, vi klagede mest over i 2018, viser nye opgørelser. FOTO: COLOURBOX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark