Ekstra Bladet

Gå Cornwall rundt

-

Falmouth, der ligger ca. midtvejs på Cornwalls sydlige kyst, er et oplagt udgangspun­kt for udflugter til områdets mange gemte skatte.

Også på gåben langs den 1014 kilometer lange South West Coast Path, der strækker sig langs hele Englands sydkyst gennem Cornwalls klipper og strande på både syd- og nordsiden.

Stien er velholdt og præsentere­r nogle af Englands smukkeste udsigter – både til naturen og til de idyllisk skjulte lands– og fiskerbyer langs strækninge­n.

Et godt stykke ad den snoede klippekyst fra Falmouth mod øst ligger fiskerleje­t Polperro. Kendt som gemmested for smuglere og beskyttet i en vig er den lille by måske en af ikke bare Cornwalls, men Englands smukkeste. Kommer du i bil, kan parkering være en udfordring og skal ske lidt uden for bykernen, som er helt fri for motorisere­de køretøjer.

Cirka en times kørsel fra Falmouth – eller nogle dage på gåben op og ned ad klippeskræ­nter – i modsat retning ligger Englands sydvestlig­ste punkt, Land’s End, med direkte udsigt over klipperne til Atlanterha­vet. Næste stop: Nordamerik­a.

Og følger man bølgebruse­t fra Land's End rundt om hjørnet og op på nordsiden af Cornwall, ender man til sidst tilbage i Newquay, der vel bedst kan karakteris­eres som Storbritan­niens Løkken: Masser af surfere, unge mennesker og fest. Men samtidig er byen stor nok til at kunne rumme andet og mere end beach party-segmentet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark