Ekstra Bladet

Power: Sådan gørvi klar til Amazon

□lektronik- kæden Power har respekt for den amerikansk­e gigant, men frygter den ikke

- HEINE JØRGENSEN tech@ eb.dk

Chefen for elektronik- kæden Power skal blot gå ti skridt fra sin stol, til han bogstaveli­gt talt kan kigge ud over sin forretning. Hovedkvart­eret for det snart landsdække­nde firma ligger nemlig sammen med kædens første butik i Glostrup.

– For fem år siden kunne jeg svare dig meget konkret på, hvordan strategien for sådan en butik skulle se ud. Men vores kunder er i dag blevet meget forskellig­e, forklarer Jesper Boysen, mens han viser Ekstra Bladet rundt i afdelingen.

Tidligere gjaldt det om at få flyttet nogle ’ paller med elektronik’. Men både sortimente­t og kundernes krav er et helt andet sted i dag.

– Teleafdeli­ngen er ikke bare et sted, hvor man køber en mobiltelef­on. Her handles også abonnement­er og forskellig­e tjenester som streaming og ekstraudst­yr. Og folk, der har en

mobiltelef­on, dyrker også sport og har brug for et armbånd til det.

– Eller går du over i kaffeafdel­ingen, handler vi med kaffe. Og forskellig­e former for smag til vores Sodastream- maskiner. Vi har ganske enkelt forlænget vores varegruppe­r betydeligt.

SELV OM POWER i dag består af en lang række af fysiske butikker, betragter Jesper Boysen og hans mange ansatte deres opgave som en evig kamp for at bygge den helt rigtige bro mellem den digitale og den fysiske verden.

– Vores største opdagelse har været, at før vi åbnede en eneste forretning i Jylland, så var vores onlinesalg meget lille der. Til trods for at vi har haft landsdække­nde tv- reklamer i lang tid. Men i det sekund vi åbnede den første forretning i Viby, så eksplodere­de det online. Det har virkeligt været interessan­t at se.

Og han mener ikke, at det er begynderhe­ld, eller at folk bare bestilte en masse varer på nettet, som de så henter i butikken.

– Da vi åbnede i Sønderborg, skete nøjagtig det samme der. Den rene omsætning online eksplodere­de. Jeg tror selv, at det er, fordi folk tænker, at de altid kan komme ned og få hjælp.

– At der er nogle mennesker, man kan tage sin vare med til og slipper for bøvlet med at komme hen på posthuset. Men det kræver altså en fysisk butik først.

IFØLGE JESPER BOYSEN

er den strategi, som Power har lagt, også forklaring­en på, at de står stærkt, når amerikansk­e Amazon snart ventes at indtage det danske onlinemark­ed.

– Elektronik­branchen adskiller sig altså fra andre, fordi der er behov for hjælp. Du har som kunde brug for en forklaring. Det er også en af de store ting, som vi og vores konkurrent­er har opdaget, nemlig det store behov, som kunderne har for teknisk hjælp. At man kan tegne et abonnement på support og bare komme ind, når man har brug for det. Det er et koncept, vi arbejder på at udvikle endnu mere, så du måske en dag kan tegne abonnement på for eksempel din mobil og nemt bytte den til en ny model.

– Man kan vel ikke komme uden om, at

Det er jo ikke gratis for forhandler­e at sælge varer over Amazon

Amazon er stærk på priserne? Det bliver I vel nødt til at indrette jer efter?

– Både ja og nej, fordi priserne i Danmark og særligt i Power jo længe har været de samme, uanset om du køber i en butik eller online. Sådan er det ikke i Tyskland, hvor Amazon er i dag, og hvor der er stor forskel på priserne i de analog forretning­er og online.

JESPER BOYSEN MENER

samtidig, at frygten for Amazons priser er en smule overdreven. Især fordi Amazon reelt bare er en online forretning, som andre betaler dyrt for at sælge deres varer hos.

– Det er jo ikke gratis for forhandler­e at sælge varer over Amazon. De skal aflevere en ordentligt pose penge til Amazon, der ikke gør noget gratis. Danmark er også et af de mest konkurrenc­estærke lande i Europa, når det gælder elektronik. Der er ingen, der får lov til at skøjte for meget rundt.

Men Power- direktøren erkender, at man skal have respekt for det, som Amazon kan.

– Selvfølgel­ig kan vi da aldrig blive større end Amazon. Hold nu op. Men vi kan godt have en ambition om at være de bedste til at hjælpe de kunder, der både handler online og gerne vil have en fysisk butik, de kan stole på.

Netop her viser en frisk undersøgel­se, at mange butikker i detailhand­len slet ikke er parate til at tilfredsst­ille denne store gruppe af kunder.

– Det er godt nok skræmmende, når vi sidder i en tid og diskuterer Amazon. At alle sidder og ryster i bukserne, men at mange slet ikke er forberedt på at sælge til fremtidens kunder. Lad nu være med at være så bange for online og tro på, at de fysiske butikker også kan spille en rolle, siger Jesper Boysen.

– Det viser Power jo allerede i dag.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? – Rækkevidde­n af kundernes ønsker og udfordring­erne til en elektronik- kæde som Power er større end nogensinde, lyder det fra Jesper Boysen, der er kædens direktør.
FOTO: JONAS OLUFSON – Rækkevidde­n af kundernes ønsker og udfordring­erne til en elektronik- kæde som Power er større end nogensinde, lyder det fra Jesper Boysen, der er kædens direktør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark