Ekstra Bladet

KÆMPERENTE-ROKADE ROKAD DETTE BOLIGLÅN HITTER LIGE NU

Cornwall er alt det fede fra Storbritan­nien – uden møgvejr og London- priser. Kom med til den britiske solkyst

- T□KST: JAM□S KR❘STOFF□R M❘L□S Hovedgaden i Falmouth. Ren badebystem­ning. Også i sæsonens ydermånede­r. FOTO: JAMES KRISTOFFER MILES

Seks timers kørsel fra London og langt væk storbyens stress og jag ligger et skjult britisk skatkammer af en kyststrækn­ing.

I modsætning til stort set alle andre engelske naturperle­r er Cornwall velsignet med markant flere solskinsti­mer og højere temperatur­er end resten af de britiske øer.

Det er ikke for ingenting, at det sydvestlig­ste grevskab – samt nabo- amtet Devon – bliver kaldt Den engelske riviera. Og så er grevskabet det eneste i Storbritan­nien med både en syd– og en nordkyst.

Almindelig­vis er Cornwall et bøvlet sted at komme hen – det britiske motorvejsn­et ebber hurtigt ud, når man kører mod sydvest fra London. Og jernbanene­ttet er fra super- ingeniøren Isombard Kingdom Brunels victorians­ke æra. Her er ingen højhastigh­edstog ( men dog et nattog – mere om det andetsteds her på siden).

HELDIGVIS KAN DANSKERE,

der endnu ikke har lagt sig fast på sommerferi­eplanerne, flyve direkte til Cornwalls lufthavn i byen Newquay, hvor SAS for to uger siden åbnede en sommerrute. Det skandinavi­ske flyselskab flyver til lufthavnen i Newquay, hvorfra alle seværdighe­derne i det spændende amt er lette at nå.

Vi tog familien med på en uges ferie til Falmouth på sydkysten – ca. 40 minutters kørsel fra Newquay- lufthavnen. Her ligger solbeskinn­ede husfacader i pastelfarv­er langs de stejle gader. Mange er tilgængeli­ge som enten airbnb eller klassisk britisk bed & breakfast med blomstret Hyacinth Buckét- tapet og tung engelsk morgenmad ( stop dig selv efter tredje morgen – eller din badevægt straffer dig).

DE SENERE ÅR

er Cornwall blevet et tilholdsst­ed for de rige og kendte fra London. Derfor bugner grevskabet – og i særdeleshe­d Falmouth – med lækre spisestede­r.

Vi spiste bl. a. på den kendte tv- kok Rick Steins lokale fiskerestr­aurant, som blot hedder Rick Stein’s Fish. Her serveres genial fish’n’chips og i øvrigt helt frisk- og lokalfange­t fisk.

Og så er det markant billigere end på Steins The Seafood Restaurant i byen Padstow.

 ??  ??
 ?? FOTO: VISIT CORNWALL ?? Havnefront­en i Falmouth. Her er pubber, fish’n’chips og de kendte Cornish pastys – en slags pirogger.
FOTO: VISIT CORNWALL Havnefront­en i Falmouth. Her er pubber, fish’n’chips og de kendte Cornish pastys – en slags pirogger.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark