Ekstra Bladet

’ Vi føler os overhovede­t ikke trygge’

Fem unge kvinder er dybt skuffede over de forringede forhold på festivalen

- NANNA BAY MADSEN FOTO: OLIVIA LOFTLUND Det er altså ikke særlig lækkert at ligge i sit telt og høre en, der råber, at nu tømmer han ryggen nbm@ eb.dk

For 27- årige Sidsel Rotbøll Nielsen og hendes fire veninder har Roskilde Festival i år langtfra været en fornøjelse.

De har som flere tidligere år valgt at bo i det specielle campingomr­åde Get a Camp, hvor der på forhånd er opstillet telte fordelt i camps, når man ankommer til Roskilde Festival. Derfor slipper man for at løbe ind og kæmpe om en plads, når festivalen åbner.

I år er deres camp blevet flyttet fra campingomr­åde ’ M’ til ’ N’. Det har betydet, at der er blevet skåret kraftigt ned i de facilitete­r, de har i området.

Adgang uden armbånd

De fem piger har hverken egne bade eller toiletter på deres campingomr­åde og må derfor gå langt for at benytte både toilet og bad. Det er de meget utilfredse med.

– Normalt skal man have et armbånd for at komme ind i området. Det skal man ikke længere. Alle kan komme ind, og det er meget utrygt, siger Sidsel Rotbøll Nielsen.

I tirsdags fik de fem piger derfor en ubehagelig oplevelse, da de kom tilbage til teltene, som var flået op.

– Teltene stod åbne, og vi havde fået stjålet madrasser, pumper og alt muligt. Så vi føler os overhovede­t ikke trygge ved at være her, fordi alle bare kan gå i vores ting. Det er bare ærgerligt, og sådan har det slet ikke været før, siger hun.

Afføring i hegnet

På grund af den lange afstand til toilettern­e vælger flere gæster at benytte hegnet ved campingomr­ådet til at træde af på naturens vegne i stedet for at stå i de lange køer, som danner sig ved den ene toiletvogn, som det store område skal deles om.

– Der er megalang kø ved de toiletter, som vi kan bruge, fordi det bliver brugt af så mange, og vi betaler en masse penge for den her service, der burde være her. Men den synes vi ikke er der overhovede­t. Vi vælger det, fordi vi gerne vil undgå at ligge i kø og løbe ind og have ordentlige facilitete­r, og vi synes, det skal være lidt luksus, men det er det ikke, siger Sidsel Rotbøll Nielsen.

– Det er virkelig ulækkert. Det er altså ikke særlig lækkert at kunne ligge i sit telt og høre en, der råber, at nu tømmer han ryggen. Lorten ligger stadig derude, siger hun videre.

Under Ekstra Bladet korte besøg i Sidsel Rotbøll Nielsens camp nåede tre personer at tisse i hegnet nær pigernes telte.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark