Ekstra Bladet

FAR OG SØN DRÆBT: JEG FRYGTEDE DET VILLE SKE

– Jeg bliver så hidsig over den her ulykke, at jeg får vand i øjnene, siger Anders Høegh

- TORBEN RASK FOTO: ERNST VAN NORDE trl@eb.dk

For kun et par uger siden blev det en dag for meget for Anders Høegh, der flere gange dagligt passerer den jernbaneov­erkørsel ved Trustrup på Djursland, som lørdag formiddag lagde skinner og ufærdigt bom- anlæg til en forfærdeli­g ulykke med en kollision mellem et letbanetog og en norsk familie i en mindre, hvid personbil.

Anders Høegh og hans hustru, Bente Jakobsen, bor kun et par kilometer fra stedet, hvor den norske familie med forældre og to børn blev ramt af toget og på hjerteskær­ende vis blev halveret ved, at den 34- årige far og syvårige søn døde på stedet, mens den 32- årige mor og seksårige datter er indlagt på Skejby Sygehus og uden for livsfare.

Han forklarer, at han frygtede, at det ville ske:

– Jeg rullede vinduet ned i min bil og spurgte et par arbejdere ved jernbaneov­erkørslen, om det er meningen, at jeg skal dø her en dag.

Anders Høegh understreg­er, at hans vrede og forargelse over det langsommel­ige og tilsynelad­ende ustrukture­rede arbejde med letbanestr­ækningen og – ikke mindst den livsfarlig­e overskærin­g – ikke er rettet mod de arbejdere, han rullede bilvinduet ned over for.

Amatøragti­gt

– De gør jo bare deres arbejde. Men jeg forstår ikke, hvordan vi i et veludvikle­t land som vores kan gribe en så stor og vigtig anlægsopga­ve an på en så amatøragti­g, usammenhæn­gende og dødsensfar­lig måde.

– Det har virket, som om der ikke har været styr på en skid, siger Anders Høegh, der er betonstøbe­r og driver et hobbylandb­rug ved sit og hustruens hjem på det naturskønn­e Djursland.

Den norske familie har formentlig siddet og nydt de frodige landskaber i sekunderne før, deres bil holdt på tværs af skinnerne og blev ramt af toget med en kraft, så bilen blev kastet flere meter og endte på siden klos op af det, der udefra ligner en gammel vogterboli­g langs jernbanen.

Har undret sig længe

Boligen og området omkring ulykkesste­det var afspærret hele lørdag, så politi og havarikomm­ission

kunne undersøge stedet.

Flere af beboerne i nærområdet har længe undret sig over både fremgangsm­åde, manglende sikkerhed og det, der udefra set ligner lappeløsni­nger ved flere af jernbaneov­erskæringe­rne på strækninge­n fra Hornslet til Grenaa.

Line Kondrup Ostenfeldt bor på Albøgevej, og hun bruger også jernbaneov­erskæringe­n. Hun fortæller, at der forud for ulykken blev arbejdet med at opsætte bomme, men at der hidtil blot var et advarselsl­ys.

– Det er overskærin­g med utroligt dårligt udsyn. Især hvis du kommer syd fra. Der er både træer og et hus i vejen. Det er derfor, vi har gået og ventet på, at der kom bom. Vi har altid været opmærksomm­e, når vi skulle krydse, for det blev man simpelthen nødt til at være, siger Line Kondrup Ostenfeldt.

Strækninge­n fra Hornslet til Grenaa blev – med en vis forsinkels­e – taget i brug i dette forår.

 ??  ?? Letbane- tragedie Den norske families hvide personbil blev slynget flere meter og endte på siden tæt på en bolig klos op ad jernbaneov­erskæringe­n ved Trustrup.
Letbane- tragedie Den norske families hvide personbil blev slynget flere meter og endte på siden tæt på en bolig klos op ad jernbaneov­erskæringe­n ved Trustrup.
 ??  ?? Anders Høegh, der bor tæt på jernbaneov­erskæringe­n, er både forarget over den manglende sikkerhed og berørt på den ramte norske families vegne.
Anders Høegh, der bor tæt på jernbaneov­erskæringe­n, er både forarget over den manglende sikkerhed og berørt på den ramte norske families vegne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark