Ekstra Bladet

Ni kvæstet i ulykke med powerboats

- PATRICK THOMAS pt@ eb.dk

Ni personer blev kvæstet da et opvisnings­show med såkaldte powerbooat­s – meget hurtige speedbåde – i går eftermidda­g gik galt for øjnene af adskillige tilskuere ved Dragør Fortet på Amager.

Ulykken skete i forbindels­e med arrangemen­tet Copenhagen Poker Run.

Bådene sejlede ud fra Islands Brygge lørdag morgen og sejlede blandt andet forbi Malmø, inden de efter planen skulle ankomme til Dragør klokken 16.

Her skulle de foretage en såkaldt speedtest, hvor bådene sejler hurtigt. I forbindels­e med opvisninge­ns var der udstillet udstillet showbiler, og publikum kunne købe mad og drikke. Der var derfor mange tilskuere på kajen, da ulykken skete.

Frygtede det værste

Adskillige ambulancer og en aktutlæge blev sendt til stedet, da man frygtede det værste.

I første omgang lød meldingen på, at tre af de kvæstede var i kritisk tilstand, men i aftes oplyste Københavns Politi til Ekstra Bladet, at deres tilstand er stabil, og at der er tale om diverse brækkede lemmer.

Solo- ulykke

– Der er tale om en soloulykke, hvor alle ni tilskadeko­mne var samlet i båden, fortæller vagtchefen, som har set ulykken på video.

– En powerboat ramte en bølge skævt, hvilket forårsaged­e kraftige rystelser inde i båden. Det medførte, at de ni på båden blev slynget voldsomt rundt.

Der var derfor mange tilskuere på kajen, da ulykken skete

 ?? FOTO: PRESSE- FOTOS. DK/ RITZAU SCANPIX ?? Det, der skulle have været en spektakulæ­r bådopvisni­ng, endte i en voldsom ulykke, der fik politi og redningsfo­lk til at rykke masivt ud.
FOTO: PRESSE- FOTOS. DK/ RITZAU SCANPIX Det, der skulle have været en spektakulæ­r bådopvisni­ng, endte i en voldsom ulykke, der fik politi og redningsfo­lk til at rykke masivt ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark