Ekstra Bladet

Voldtog i Ørstedpark­en – og stak sin morfar ihjel

- RITZAU cama@ eb.dk

Med cirka 45 stik slog barnebarn sin bedstefar ihjel i en lejlighed i Brønshøj, lyder anklagen

En stribe af de mest alvorlige forbrydels­er kan på én gang havne på en 23- årig mands straffeatt­est.

Manden er tiltalt for blandt andet at have begået drab, voldtægt og røveri i løbet af godt tre måneder sidste år.

Ifølge anklageskr­iftet, som Ritzau har fået aktindsigt i, gik der blot fem dage mellem en voldtægt i Ørstedspar­ken i København og et drab i Brønshøj, ligeledes i København.

Drabsoffer­et var den 23åriges morfar. Han blev dræbt 15. september med cirka 45 kniv- og stiklæsion­er, lyder det i tiltalen.

Efter den voldsomme episode forlod barnebarne­t lejlighede­n med en tablet, et rejsekort, et hævekort og en klump hash.

Den unge mand blev anholdt kort efter fundet af den knivdræbte morfar og fængslet dagen efter i et grundlovsf­orhør.

Overfaldt mand

Efter den voldsomme episode forlod barnebarne­t lejlighede­n med en tablet, et rejsekort, et hævekort og en klump hash

Voldtægten, som den unge mand også er tiltalt for, skete ifølge anklagen i Ørstedspar­ken fem dage tidligere.

Her overfaldt den 23- årige en mand med hjælp fra en ukendt medgerning­smand.

Herefter holdt den uidentific­erede mand den foruretted­e fast i et halsgreb, mens den 23- årige mand begik voldtægten.

Manden har siddet varetægtsf­ængslet siden sin anholdelse i september. Dog lykkedes det ham kortvarigt at være på fri fod, da han flygtede fra den institutio­n, hvor han befandt sig.

I anklageskr­iftet bliver der taget forbehold for anden foranstalt­ning end straf. Anklager Kristoffer Gammelgaar­d Petersen oplyser, at man fortsat venter på en vurdering af den tiltalte fra Retslægerå­det.

Konklusion­en herfra kan få betydning for, om anklagemyn­digheden for eksempel vælger at gå efter forvaring eller anbringels­e.

Utilregnel­ig

De to domme forveksles ofte med hinanden.

Forskellen er dog, at anbringels­e anvendes over for utilregnel­ige personer – for eksempel sindssyge og mentalt retardered­e. Forvaring bliver brugt i sager, hvor den dømte anses for at være særlig farlig.

Hvor forvarings­dømte opholder sig i et fængsel, bliver de anbringels­esdømte anbragt på for eksempel en psykiatris­k afdeling el leret bosted formentalt handicappe­de.

Retssagen mod den 23årige er endnu ikke berammet. Den ventes dog at blive behandlet over fem dage ved Retten på Frederiksb­erg.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Ekstra Bladets mand på stedet kunne ved fundet af den kvindræbte morfar fortælle, at der minimum var tre hundepatru­ljer til stede samt to teknikerbi­ler. Også den centrale efterforsk­er ankom til stedet for at deltage i efterforsk­ningen.
FOTO: KENNETH MEYER Ekstra Bladets mand på stedet kunne ved fundet af den kvindræbte morfar fortælle, at der minimum var tre hundepatru­ljer til stede samt to teknikerbi­ler. Også den centrale efterforsk­er ankom til stedet for at deltage i efterforsk­ningen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark