Ekstra Bladet

Langer ud efter rådgiver: Et langt skideskur, som ikke er til at stole på

-

Det hører til sjældenhed­erne, at et medlem af den velbjerged­e Færch- familie inviterer pressen på kaffe.

Erik Stener Færch har da også i årevis undladt at vise sig, når mor har været midtpunkt i by- og landsret.

Men forleden lod den 54årige tobaksarvi­ng ordene flyde, da Ekstra Bladet mødte ham i Københavns Byret.

Ekstra Bladet har flere gange beskrevet, hvordan Erik Stener Færch har været inde og ude af varmen i sin mors selskab. I maj røg han atter ud af pengetanke­n, hvor han har været administre­rende direktør.

Kastberg er en lang slyngel og en sørøver, ikke en skid andet

– Det skyldes, at min mor har nummer ni i rækken af rådgivere. Det må du gerne optage, siger Erik Stener Færch.

Vil bestemme alt

Herefter slynger han om sig med lidet flatterend­e mishagsytr­inger om rådgiveren:

– Han hedder Lars Kastberg. Han er endnu mere manipulere­nde end alle de andre. Den kører stadig, optageren? spørger Tineke Færchs søn, før han fortsætter.

– Godt, fint. Kastberg inviterede sig selv ind som så mange andre rådgivere hos min mor. Og nu sidder han der og vil gerne være enerådende på fortet og prøver på at lukke alle forretning­er ned, sådan så han kan sidde og holde min mor i hånden, siger Erik Stener Færch, som siden 2007 har været bosat i Portugal.

– Det er det samme væddeløb efter millionern­e, som det altid har været. Han er et langt skideskur, som ikke er til at stole på. Og det må du godt citere mig for.

– Kastberg er en lang slyngel og en sørøver, ikke en skid andet, sprutter Erik Stener Færch.

Et varmt forhold til mor

Efter hans opfattelse har Kastberg dog en enkelt gang har gjort sig positivt bemærket.

– Når man sælger og køber værdipapir­er, er der nogle salgs- og købstariff­er, som banken skal have. Det lykkedes han at få sat ned. Det er også det eneste sted, han i virkelighe­den har gjort gavn.

– Hvem har bedt dig om at træde ud som direktør?

– Kastberg, siger Erik Stener Færch og uddyber, at han lod sin mor vælge mellem ham og rådgiveren, og at han i øvrigt fortsat er tilknyttet mors pengetank som ansat.

Han afviser nogensinde at have været ude efter sin mors penge.

Trods forretning­smæssige skærmydsle­r er forholdet mellem Erik Stener Færch og hans 87- årige mor ifølge sønnike varmt og hjerteligt. De har for eksempel lige været sammen i Portugal, viser blandt andet en video på Erik Stener Færchs Instagram- profil.

 ?? FOTO: MIKKEL MØLLER JØRGENSEN/ SCANPIX ?? Endeløs kamp
Tineke Færch og sønnen, Erik Stener Færch, på vej ud fra et af de utallige retsmøder i Københavns Byret. Den stenrige tobaksenke har været involveret i retsopgør i 12,5 år uden afbrydelse.
FOTO: MIKKEL MØLLER JØRGENSEN/ SCANPIX Endeløs kamp Tineke Færch og sønnen, Erik Stener Færch, på vej ud fra et af de utallige retsmøder i Københavns Byret. Den stenrige tobaksenke har været involveret i retsopgør i 12,5 år uden afbrydelse.
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? – Min far havde en vittighed. Ved du, hvordan du kan se, at det er rigtig koldt. Det er, når du ser en advokat med hænderne i egne lommer, sagde Erik Stener Færch på vej ud af byretten forleden.
FOTO: EKSTRA BLADET – Min far havde en vittighed. Ved du, hvordan du kan se, at det er rigtig koldt. Det er, når du ser en advokat med hænderne i egne lommer, sagde Erik Stener Færch på vej ud af byretten forleden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark