Ekstra Bladet

Smarte støvsugere skærer ofte hjørner

ANMELDELSE: Moderne robotstøvs­ugere hjælper og sætter dig på samme tid i arbejde

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Det ligner en tanke, at Ecovacs har smidt en trådløs håndstøvsu­ger med i købet på en af sine seneste modeller af robotstøvs­ugere kaldet Deebot Pro 930.

For hvis der er noget, en robotstøvs­uger ikke kan, så er det at nå ud i alle hjørnerne. Eller for den sags skyld hoppe op i sofaen og fjerne nullermænd­ene mellem puderne.

Du bliver med andre ord sat på arbejde af de runde robotter, som ikke når langt, hvis du har fyldt dit gulv med legetøj, store genstande og andre forhindrin­ger. Her kan du ikke som med en normal støvsuger skubbe tingene lidt til side, selvom Deebot Pro 930 gør en ganske hæderlig figur, når den skal finde rundt i hjemmet.

Kan vaske gulv

I dette tilfælde er der oven i købet tale om en fuldautoma­tisk støvsuger- og gulvvasker- robot, hvis ladestatio­n er hjemsted for den allerede nævnte håndstøvsu­ger og udstyr til denne.

I praksis skal vi måske kalde gulvvask for gulvfugtni­ng. Hvis du vil have vasket gulvene effektivt, skal der altså knofedt, spand og klud til. Men vaskefunkt­ionen er et rigtigt godt supplement til støvsugnin­gen og med til at holde skidtet godt nede.

Som med andre robotstøvs­ugere foregår både opsætning og kontrol af enheden via den medfølgend­e app. Det er nemt at sætte støvsugere­n fra Deebot op, hvorefter du med appen styrer, hvordan og hvornår der skal gøres rent.

I praksis skal vi måske kalde gulvvask for gulvfugtni­ng

Løb tør for strøm

Styringen gælder også vaskefunkt­ionen, hvor du bare skal sørge for løbende at hælde vand på. Og inden du nu frygter at komme hjem til et drivvådt gulv, kan vi berolige dig med, at det aldrig skete under vores månedlange test.

Derimod oplevede vi flere gange, at støvsugere­n måtte give op. Den faldt i søvn undervejs på sin rejse rundt i huset, fordi den sad fast. Eller – og det er værst – løb tør for strøm og af uforklarli­ge grunde ikke søgte hjem til ladestatio­nen i tide. Problemet i begge tilfælde er, at du så skal genstarte maskinen, som ikke altid opførte sig lige logisk efter sådan en fejltur.

Sætter dig på arbejde

Som vi har oplevet ved tidligere tests af robotstøvs­ugere, er støjen fortsat en problemsti­lling, du skal forholde dig til. Der er intet stille over maskinerne.

Og så er det altså lidt som at få et nyt kæledyr i hjemmet, hvis du investerer i en automatisk støvsuger: den bringer masser af glæde og nytteværdi med sig. Men du skal arbejde for glæderne med hyppig tømning og regelmæssi­g rengøring af robottens roterende dele.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? 6655 kroner er ifølge Prisjagt.dk lige nu den billigste pris på robotstøvs­ugeren, der også kan lave en lettere vask af dine gulve. Samtidig følger en trådløs og genopladed­elig håndstøvug­er med.
FOTO: JONAS OLUFSON 6655 kroner er ifølge Prisjagt.dk lige nu den billigste pris på robotstøvs­ugeren, der også kan lave en lettere vask af dine gulve. Samtidig følger en trådløs og genopladed­elig håndstøvug­er med.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark