Ekstra Bladet

Fra tyk kriminel til mønster- borger

Udover vægttab har han betalt næsten 40.000 kr. tilbage i skat inden for et år. I august begynder han på sin drømmeudda­nnelse

- JACOB HØNGAARD JENSEN jaje@ eb.dk

– Ja. Der er sket en del fremskridt, lyder det fra Johnny Madsen.

Og det er ikke den bramfri, folkekære musiker, vi taler om. Det er 43- årige Johnny Harry Ildskov Madsen fra Fredericia, der ellers ikke har brugt evnerne fra sin skolegang i 27- 28 år.

Han har siddet i fængsel, og han har flirtet med bandemiljø­et.

Han endte på forsiden af Ekstra Bladet under rockerkrig­en i 1997, da en panserværn­sraket fløj ind i hans nabocelle, mens han sad i arresten i Holbæk.

Braget var øredøvende, men raketten ramte ham heldigvis ikke. Siden fulgte et hav af andre episoder i Johnny Madsens brogede liv. Episoder, som den 43årige i dag holder for sig selv.

Ekstra Bladet beskrev de enorme omvæltning­er i hans liv, da han i september 2018 havde tabt 40 kilo efter syv måneders kamp.

Han har holdt vægten omkring 80- 82 kilo siden da, og nu er han med ukuelig viljestyrk­e nået til næste store mål i sit liv:

At komme ind på sin drømmeudda­nnelse, it– og datakommun­ikation på Syddansk Erhvervssk­ole i Vejle, efter at have afsluttet en udvidet 10. klasse med topkarakte­ren 12 i dansk, engelsk og matematik.

– Det ender med, at jeg bliver færdig som it- supporter efter tre år. Det er jo det, jeg har gået efter lige fra starten af, siger Johnny Madsen.

Det er hans erfaring efter alle de år, at det er noget, han er god til.

Da han i sin tid fik tilkendt førtidspen­sion, var det ikke, fordi han fejlede noget. Der var helt andre årsager til det.

– Det var det miljø, jeg røg ud i. Jeg var nok en alt for stor belastning for systemet.

Det var derfor, du blev – placeret på førtidspen­sion?

– Ja.

– Sigter du mod at blive fuldstændi­gt fri af offentlig forsørgels­e og en rigtig fornuftig samfundsbo­rger?

– Ja. Altså selvforsør­gende, som man vil kalde det. Jeg skal helt ud af det der, fastslår han.

Johnny Madsen skylder samfundet en del penge på grund af sin tidligere kriminelle løbebane. Men det er han i fuld gang med at rette op på.

Vil være gældfri

– Jeg har faktisk fået dem til at sende mig en opgørelse over, hvor meget jeg egentlig har betalt fra 2. juli 2018 og til nu, og det er næsten en tredjedel af min gæld – næsten 40.000 kroner – som jeg har smidt til dem på et år nu. Så jeg mangler omkring 80.000 kroner.

– Det er jo til at overskue? – Ja, ja. Jeg synes bare, at det er et godt budskab. Når man retter op på sig selv, skal man have fat i alle de

Han har afsluttet en udvidet 10. klasse med topkarakte­ren 12 i både dansk, engelsk og matematik

der steder og stå til ansvar. Og for eksempel betale skattegæld ud.

– Hvorfor skyldte du den skat?

– Det skyldes min fortid. Altså sagsomkost­ninger til politiet, retsomkost­ninger. Det er alt sådan noget, jeg rydder op i. Jeg prøver virkelig at råde bod på min fortid.

 ?? PRIVATFOTO ?? Sådan så Johnny Madsen, ud før han begyndte at tabe sig.
PRIVATFOTO Sådan så Johnny Madsen, ud før han begyndte at tabe sig.
 ??  ?? Johnny Madsen røg en tur i Ekstra Bladet under rockerkrig­en i 1997.
Johnny Madsen røg en tur i Ekstra Bladet under rockerkrig­en i 1997.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark