Ekstra Bladet

Ingen åben ladeport

-

Lederskrib­enten i Ekstra Bladet mandag skriver tydeligvis bedre end den pågældende læser.

I Børsen 28. juni er jeg korrekt citeret for at sige, at regeringen vil åbne ’ millimeter­præcist’ for den udenlandsk­e arbejdskra­ft, der er brug for i virksomhed­erne.

Alligevel konkludere­r Ekstra Bladet, at jeg svarer ’ groggy’ på spørgsmåle­t, om regeringen vil åbne døren på vid gab for udenlandsk arbejdskra­ft. Jeg gentager gerne for Ekstra Bladet og naturligvi­s også avisens læsere, at regeringen på ingen måde vil åbne for en sådan ladeport for udenlandsk arbejdskra­ft.

Først og fremmest har regeringen fokus på at opkvalific­ere ledige, så de får de kvalifikat­ioner, som virksomhed­erne efterspørg­er. Dernæst skal vi se på, om vi inden for EU kan finde den nødvendige arbejdskra­ft. Først hvis det ikke er nok, retter vi blikket videre ud i verden og kun for at hente den arbejdskra­ft, som virksomhed­erne konkret mangler. Og jeg behøver vel dårligt understreg­e, at det selvfølgel­ig er til danske løn- og arbejdsvil­kår.

Hvordan vi præcist skruer modellen sammen, skal vi vende med arbejdsmar­kedets parter.

Som jeg har sagt, skal det gøres millimeter­præcist.

Vi vil åbne klogt for de hænder, der er behov for – ikke mere og ikke mindre. Det er med til at skabe job og dermed også sikre vores velfærd.

Peter Hummelgaar­d Beskæftige­lsesminist­er ( S)

 ?? FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Peter Hummelgaar­d forsikrer, at vi ikke skal frygte at blive rendt over ende af udenlandsk arbejdskra­ft.
FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN/ RITZAU SCANPIX Peter Hummelgaar­d forsikrer, at vi ikke skal frygte at blive rendt over ende af udenlandsk arbejdskra­ft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark