Ekstra Bladet

EN KAMP FOR TRØJEN

GLÆDER SIG: Deceuninck- QuickStep satser på en og helst flere gevinster på dagens holdløb

-

BRUXELLES ( Ekstra Bladet): Holdløb er høj fart, rå power og aerodynami­k.

Det er også smerte, brutalitet og – ikke mindst for de ryttere, der ikke ynder discipline­n – nervøsitet.

Flere hold frygter de 27,6 km rundt i Bruxelles fra kongepalad­set til vartegnet Atomium, og nogle hold kører udelukkend­e for at begrænse et uundgåelig­t tidstab.

Hos verdensmes­trene Deceuninck- QuickStep ser man derimod frem til det.

– Holdløbet er måske den etape, jeg ser mest frem til – det er en meget speciel disciplin. Vi kommer som verdensmes­tre, og jeg glæder mig til den, siger Kasper Asgreen, der selv er dansk mester i enkeltstar­t, hvilket forklarer, at han ikke frygter Tourens hurtigste etape.

Slagkrafti­gt hold

Fra VM i Innsbruck er kun han og Yves Lampaert gengangere, men han synes nu alligevel, at holdet er ganske slagkrafti­gt.

– Mig og Yves bliver de største motorer på holdet, men generelt har vi et homogent hold.

– Elia, Max og Michael ( Elia Viviani, Maximilian­o Richeze og Michael Mørkøv, red.) kommer alle fra banen og er vant til at køre holdløb, og de har den høje fart, der skal til, siger den danske komet, der decideret vil gå på trøje- rov.

– Det er klart, at det vil være oplagt at forsøge at køre Elia i den gule trøje.

– Og så dig i hvid?

– Måske. Eller Enric ( Mas, red.).

Kører med om sejren

Favoritfel­tet tæller altid stærke Ineos og Sunweb med Søren Kragh Andersen, men Michael Mørkøv er som Asgreen optimistis­k omkring vindermuli­ghederne.

– Jeg tror på, at vi kan køre med om sejren, siger den danske mester på landevej, der dog har et forbehold.

– Jeg er en, der godt kan lide at forberede mig, og jeg ville gerne have haft, at vi havde forberedt os mere på det her specifikt. Men det har ikke været muligt.

– Hvis vi lige havde haft en enkelt eller to træninger, kunne vi blive lidt sammenkørt og få mærket styrkeforh­oldet og se, hvad vi kan holde til.

– For hvis vi skulle stå og have misset en trøje med få sekunder, så kunne det være hentet på sådan en træning, siger Michael Mørkøv, der sammen med resten af holdet starter tredjesids­t og derfor har mange mellemtide­r at køre efter.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark