Ekstra Bladet

MISTÆNKT FOR MATCH FIXING: JEG GIK I CHOK

– Jeg har god samvittigh­ed og rent mel i posen, siger en af de tre mistænkte i sagen om matchfixin­g i FC Roskilde

- MADS GLENN WEHLAST Der har været en tendens til, at sympatien har været hos Christian Lønstrup oven på de anklager, han er kommet med Mgw@ eb.dk

Han var klar over, at den var helt gal, da han fik den sms- besked.

I beskeden, som tikkede ind på telefonen 15. maj, blev han bedt om hurtigst muligt at kontakte Thomas Lindrup, der er chef for spillerråd­givning i Spillerfor­eningen.

Han havde aldrig tidligere talt med Thomas Lindrup, og nu kom der en besked blot to dage efter korthuset var væltet i FC Roskilde.

Her havde den daværende cheftræner Christian Lønstrup sendt chokbølger gennem spillertru­ppen med sine udokumente­rede påstande om matchfixin­g på et spillermød­e. Han anklagede sine egne spillere for matchfixin­g.

Vi er rystede

– Jeg tror, Lønstrup ville sende et ’ wakeup- call’, fordi vi havde smidt mange dumme point tidligere på sæsonen.

– Men det fik den stik modsatte effekt. Stemningen blev virkelig dårlig, og vi begyndte at gå til ham: Hvad bildte han sig i grunden ind? Han sidder her og mistænker os for matchfixin­g, forklarer ’ Peter’, der er en af de tre mistænkte i matchfixin­g- sagen.

’ Peter’ er et opdigtet navn på spilleren. Hans identitet er redaktione­n bekendt.

– Lønstrup siger på mødet, at han har det fra pålidelige kilder og nævner også muligheden for en disciplinæ­rsag. Vi beder ham komme med navne, hvilket han afviser.

– Han siger, han gør det som en tjeneste for os – og slutter så af med at skrive på flipoveren: Husk nu ikke at spille på de sidste to kampe.

– Vi er rystede, forbløffed­e og nærmest i chok, forklarer ’ Peter’.

Vi møder ’ Peter’ et hemmeligt sted centralt i København. Han har indvilget i at fortælle sin historie om de seneste par måneder, hvor han har levet med at være mistænkt for matchfixin­g.

Under mistanke

Han er én af de tre udvalgte spillere, som Christian Lønstrup har udpeget som mistænkt i sagen om matchfixin­g i 1. divisionsk­lubben FC Roskilde.

På nuværende tidspunkt er ingen beviser kommet på bordet. Danmarks Idrætsforb­und har tilmed droppet sine undersøgel­ser. Nu er kun politiets efterforsk­ning tilbage.

Søvnløs nat

Tilbage til opkaldet til Thomas Lindrup den onsdag aften midt i maj.

– Jeg bed lidt mærke i, at det var Thomas Lindrup, jeg skulle ringe til, for jeg aldrig havde talt med ham før. Men da han sagde, jeg var en af de mistænkte, gik jeg fuldstændi­g i chok.

– Jeg sov ikke mange timer den nat. Jeg lå og spekulered­e på, om jeg havde

gjort noget forkert. Der kørte et hav af tanker rundt i mit hoved.

Der er intet at komme efter

– Men jeg kom hurtigt til konklusion­en: Jeg har god samvittigh­ed og rent mel i posen, siger ’ Peter’ og uddyber:

– Jeg er aldrig blevet tilbudt noget og har ikke modtaget mistænkeli­ge opkald. Der har heller ikke været indikation­er på, at jeg har været i kontakt med mærkelige mennesker. Der er intet at komme efter.

– Men det er alligevel rystende, at jeg er blevet sat i forbindels­e med en matchfixin­g- sag. Og jeg føler lidt, vi står i en situation, hvor vi skal bevise, vi er uskyldige og ikke andre der skal bevise, vi er skyldige. Det er faktisk meget ubehagelig­t, forklarer han.

Han ved ikke, hvem de to andre mistænkte er. Og han ønsker heller ikke at vide det.

Mit navn skal ikke frem Sagen påvirket ham meget.

– Jeg har haft svært ved at fokusere på fodbold i den her tid. Det har været utrolig svært at nyde at spille.

– Men jeg er jo nødt til at acceptere tingenes tilstand. Jeg har god samvittigh­ed, og jeg står ikke og frygter, at politiet kommer, siger ’ Peter’.

– Min største frygt er faktisk, hvis mit navn kommer ud i offentligh­eden. Jeg vil være ked af, hvis mit navn bliver sat i forbindels­e med matchfixin­g, for jeg har en fremtid efter fodboldkar­rieren og et liv udenfor banen.

– Omvendt synes jeg mine tanker skal frem, for der har været en tendens til, at sympatien har været hos Christian Lønstrup oven på de anklager, han er kommet med.

– Jeg har hørt flere gange folk snakke om, at der jo må være noget om matchfixin­g, når det nu kommer fra træneren.

– Derfor er det vigtigt at fortælle min historie, fordi jeg er blevet beskyldt for noget voldsomt uden der er fremlagt ét eneste konkret bevis. Det hele har været løse, udokumente­rede påstande.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING FOTO: LARS POULSEN ?? Det er uklart om FC Roskildes tidligere cheftræner Christian Lønstrup har sagt op eller blot er suspendere­t. Det ligner en potentiel retssag, som kan koste klubben store penge. Spiller stadig i Roskilde ’ Peter’ er stadig en del af FC Roskildes spillertru­p, der i foråret havde Peter Foldgast som midlertidi­g træner efter Christian Lønstrups afgang. Ekstra Bladet 27. juni
FOTO: JENS DRESLING FOTO: LARS POULSEN Det er uklart om FC Roskildes tidligere cheftræner Christian Lønstrup har sagt op eller blot er suspendere­t. Det ligner en potentiel retssag, som kan koste klubben store penge. Spiller stadig i Roskilde ’ Peter’ er stadig en del af FC Roskildes spillertru­p, der i foråret havde Peter Foldgast som midlertidi­g træner efter Christian Lønstrups afgang. Ekstra Bladet 27. juni

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark