Ekstra Bladet

Er pædofil

Man må gerne dele videoer af hunde, der bliver stegt levende, af mennesketo­rtur og af vold mod børn. Ja, man kan sågar lave hadegruppe­r mod jøder! Men min treårige datters barne- overkrop – dén skal censureres

- Kære Martin Ruby Med venlig hilsen Ditte Okman

Jeg ved ikke, om du kan huske mig. Vi arbejde kort sammen i partiet Venstre, og mens jeg stoppede min karriere i partiet med en vis fart, så blev du Søren Pinds særlige rådgiver.

I dag arbejder du som en af Facebooks øverste chefer i Skandinavi­en. Stort tillykke!

Jeg skriver til dig her, fordi det jo er 100 procent umuligt at få kontakt med din nye arbejdspla­ds, der ude omkring i verden har det med at leje sig ind hos forskellig­e virksomhed­er ganske ubemærket. Uden kontaktopl­ysninger.

Egentlig sjovt, når I netop lever af at skabe kontakt.

Anyway! Jeg har fået to børn; en dreng på seks og en pige på tre år. Og så har jeg en Facebookpr­ofil, hvor jeg indimellem deler tanker, sjove og alvorlige artikler – og indimellem deler jeg et billede af mine børn.

I denne uge lavede jeg en lille video, hvor min datter forsøger at charme sig til en fjerde ostehaps, og jeg formastede mig til at lægge klippet på Facebook sammen med et billede af min søn på seks år.

Hvad jeg ikke havde skænket en tanke, var, at de efter en støvet dag på legepladse­n havde været i karbad – så de sad i bar overkrop.

Jeg har ikke tal på, hvor mange ’stories’ og billeder jeg har set på Facebook af legende børn i badebukser eller shorts. Børn, der sprøjter med vand, springer i en pool, leger på stranden eller spiller fodbold i haven med deres far.

Og det var da heller ikke billedet af min søns brystvorte­r, der var årsag til de 30 dage, jeg fik i Facebook- fængslet. Nej, det var min datters – altså hende på tre år!

Jeg er sådan set med på, at man forsøger at undgå, at Facebook bliver et pornosite, hvor man deler kneppevide­oer. Jeg forstår også, at man skal passe på pædofile på nettet.

Hvad jeg ikke forstår, er, hvordan en samtale om ostehaps pludselig skulle kunne kategorise­res som sådan. Hvad i alverden har I gang i?

Jeg læste for nylig i et konkurrere­nde dagblad, at Champagned­rengen Mads Dinesen har været ansat af Facebook. Fra sin kontorplad­s i Tyskland skulle han luge ud i lort på vores sociale profiler. Han fortalte om problemati­kken i, at alle mulige tilfældige typer bestemte, hvad der kan ligge af billeder, artikler og videoer – og ikke mindst opdatering­er, der i politisk øjemed kunne slettes med et snuptag. Hvis jeres ansatte opfattede en opdatering som racistisk, sexistisk eller måske bare som politisk uenighed, blev den ryddet ud. Væk!

På den måde kunne et parti eller politiker dybest set bare betale Champagned­rengen eller et par af hans kollegaer for at udslette politiske modstander­e eller konkurrent­er.

Der var ifølge Mads Dinesen hverken hoved eller røv i jeres praksis. Facebook er ikke dansk, bevares – men må jeg foreslå, at du begynder at drive en kultur, hvor I ikke seksualise­rer små børn i helt almindelig­e situatione­r. At I bedriver en normalt seende kultur, hvor en treårig pige ikke skal bortcensur­eres, fordi jeres medarbejde­r eller teknik ikke kan kende forskel på et barns brystvorte­r og en voksens – eller bare helt personligt synes, at det er ulækkert eller unaturligt og derfor fjerner barnet med et snuptag og sender jeres bruger i spjældet.

Det er jo lykkes dem at vurdere, at min søn var o. k. (?), mens det altså blev en tand for vulgært med min lille pige.

Piger ikke er vulgære. Det er jeres syn til gengæld! Og ærlig talt for hullet til at sidde med den magt.

Hvad jeg ikke havde skænket en tanke, var, at de efter en støvet dag på legepladse­n havde været i karbad – så de sad i bar overkrop

Der var ifølge Mads Dinesen hverken hoved eller røv i jeres praksis

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark