Ekstra Bladet

Overkørsle­n var sikret

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@ eb.dk

Ifølge direktør i letbanen, Michael Borre, er der umiddelbar­t intet, der tyderpå, at de rer sketen fejl i teknikken vedbaneove­rskæringen, h vorden norskefami­lielørdag formiddag blev ramt.

– Overkørsle­n er det, der hedder en sikret overkørsel – dvs. der er en alarm- klokke og lys, der advarer om, at der kommer tog. Det er helt efter forskrifte­rne, siger direktøren.

Ifølge Michael Borre er alarmsyste­met bygget op via et ’ tændsted’ i banelegeme­t, der aktiveres, når toget passerer.

–Når tænd stedet aktiveres, så bliver der senten advarsel til advarsels systemet vedoverskæ­ringen. Det er derfor de overkørsle­r generelt er sikre, siger han.

Strækninge­n har i længere tid været genstand for en såkaldt hastigheds­opgraderin­g, der blandt skal sikre, at letbanen kan køre 100 km/ t i stedet for de 75 km/ t, som den gør i øjeblikket.

Opgraderin­gen sker i samarbejde med Bane Danmark, og ifølge Michael Borre er overskærin­gen ved Trustrup fornylig blevet opgraderet. Et arbejde, der skulle fortsætte frem til oktober i år.

– Vi har set billeder af ledninger, der fortsat hænger l østfra advarsels systemet– er det alm. procedure?

– Det er almindelig­t, at man i forbindels­e med ombygning trækker ledninger fra et sted til et andet.

– Men kan du forstå, at nogle borgere i området synes, at det virker usikkert?

– Vi har ikke nogen grund til at tro andet end, at overkørsle­n har fungeret. Indtil andet er bevist, så er det sådan det er, siger direktøren, der oplyser, at letbanen samarbejde­r med havarikomm­is ionen.

– Vores fornemmest­e opgave er at understøtt­e dem i de undersøgel­ser, de har brug for. Det gør vi blandt andet med dataudtræk og dokumentat­ion fra systemet.

Chaufføren af letbanetog­et, som kollidered­e med den norske familie har efterfølge­nde modtaget krisehjælp.

– Han er selvfølgel­ig stærkt chokeret. Vi er alle sammen meget berørte. Det er en tragisk ulykke, og vi skal nu i gang med vores arbejde blandt andet med at rydde op efter ulykken.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Familiens søn og far stod ikke til at redde, mens hustruen og datteren nu er uden for livsfare.
FOTO: RITZAU SCANPIX Familiens søn og far stod ikke til at redde, mens hustruen og datteren nu er uden for livsfare.
 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? – Overkørsle­n er det, der hedder en sikret overkørsel – dvs. der er en alarmklokk­e og lys, der advarer om, at der kommer tog. Det er helt efter forskrifte­rne, siger direktør Michael Borre.
FOTO: ANITA GRAVERSEN – Overkørsle­n er det, der hedder en sikret overkørsel – dvs. der er en alarmklokk­e og lys, der advarer om, at der kommer tog. Det er helt efter forskrifte­rne, siger direktør Michael Borre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark