Ekstra Bladet

METTES HEMMELIGE KAMMER

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@ eb.dk

KNAP var Mette Frederikse­n blevet lukket ind Statsminis­teriet, før hun gik i gang med at befæste magten. Jeg tror simpelthen, det ligger dybt i de socialdemo­kratiske gener, at når de har tilbageero­bret magten, så er første ledestjern­e ikke, hvor Danmark skal flyttes hen.

DET er at flytte ind i magten. Og at bevare magten på socialdemo­kratiske hænder længst muligt.

METTE Frederikse­n har sprængt alle rammer og taget tre loyale partisolda­ter med ind i Statsminis­teriet som særlige rådgivere. Lars Løkke havde blot én. SOM altid finansiere­s festen af skatteyder­ne. Dobbeltmor­alen driver ned ad væggene, når man tænker på, at socialdemo­kraterne gik til valg på, at skære milliarder på konsulentv­ældet i stat og kommuner.

MEN sådan kan man naturligvi­s ikke stille tingene op, som politisk ordfører Jesper Petersen blev sendt i byen for at mene. ❘følge ordføreren svarer det til at påstå, at Roskilde Festival og Det Kongelige Teater er det samme.

SÅ det, vi må forstå, er, at skatteyder­betalte konsulente­r i Statsminis­teriet overhovede­t ikke er det samme som skatteyder­betalte konsulente­r i andre ministerie­r, styrelser og kommuner.

DET er nærmest imponerend­e, hvis socialdemo­kraterne kan finde rundt i deres egen logik.

ET andet argument lyder, at Mette Frederikse­n under valgkampen proklamere­de, at hun ville have sit eget politiske sekretaria­t, hvis hun blev statsminis­ter. Det forsvar blev fremført af partiblade­t Pio Pios chefredakt­ør, Jens Jonathan Steen, i ’ Deadline’. Så alle, der stemte på socialdemo­kraterne, stemte altså for, at Mette udnævnte sin egen vicestatsm­inister og yderligere to private embedsmænd? Det tror jeg er nyt for de fleste.

TANKEVÆKKE­NDE er det også, at de eneste, der har stillet sig op og forsvaret, at Mette Frederikse­n skulle have tre rådgivere med ind i Statsminis­teriet, er selvsamme redaktør og så den politiske ordfører. Det er vist det, man kalder den lette garde.

HVIS det her er så vigtigt for Danmark, hvorfor hører vi så ikke statsminis­teren selv med flammetale forsvare sit forbrug af skattekron­er på konsulente­r? Vicestatsm­inister Martin Rossen har vi heller ikke hørt noget fra. Han blev ellers tilbudt en plads i ’Go’ morgen Danmark’s sofa fredag morgen. Normalt et blødt og trygt sted at forklare tingene. Men Rossen er på ferie, hedder det. Så vi kan ikke få at vide, præcist hvad han skal lave og under hvilke betingelse­r.

DET eneste, vi ved, er, at Mette Frederikse­n nu har tre private embedsmænd i et hemmelighe­dskammer, som Mads Kastrup så rammende har kaldt det.

Hvorfor hører vi ikke statsminis­teren selv med flammetale forsvare sit forbrug af skattekron­er på konsulente­r?

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Mette Frederikse­n har sprængt alle rammer og taget tre loyale partisolda­ter med ind i Statsminis­teriet som særlige rådgivere. Lars Løkke havde blot én.
FOTO: RITZAU SCANPIX Mette Frederikse­n har sprængt alle rammer og taget tre loyale partisolda­ter med ind i Statsminis­teriet som særlige rådgivere. Lars Løkke havde blot én.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark