Ekstra Bladet

HØJDRAMATI­SK: FCK TABTE EFTER 22 STRAFFESPA­RK

FCK brændte fire straffespa­rk og må nu nøjes med trøstepræm­ien – to kampe om en plads i Europa League – Jonas Wind brændte det sidste spark

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST Gisle@ eb.dk; mgw@ eb.dk

Efter forlænget spilletid og straffespa­rkskonkurr­ence

0-1 Richmond Boakye ( 17)

1-1 Dame N’Doye (45) ----------------------------Det blev både spændende og højdramati­sk med to udvisninge­r, da FCK efter forlænget spilletid og straffespa­rkskonkurr­ence tabte 7- 8 til Røde Stjerne efter hele 22 straffespa­rk.

Derved er FCK færdige i årets Champions League, men de får endnu en chance for at kvalificer­e sig til Europa League- gruppespil­let over to kampe mod Riga eller HJK Helsinki.

Brændte på stribe

Jonas Wind, Pieros Sotiriou, Carlos Zeca, Victor Nelsson, Sotirios Papagianno­poulos og Sten Grytebust scorede til at begynde med, mens Viktor Fischer, Pierre Bengtsson, Karlo Bartolec og Dame N’Doye brændte.

Da der blev taget hul på en ny runde, stod Jonas Wind for tur. Han brændte, så FCK endte med sorteper på en ganske usædvanlig aften i Parken.

FCK spillede 11 mod ti i mere end en time. De sad på spillet, men skabte kun få store, åbne muligheder. De sled for at finde åbningerne hos de kompakte serbere.

Tættest på var Pep Biel og Jonas Wind med farlige afslutning­er. Men de to mandskaber sluttede ti mod ti, da Pep Biel blev vist ud efter sit andet gule kort i den forlængede spilletid.

Parken er stedet, hvor røde stjerner brænder ud, stod der på tifoen, som Sektion 12 præsentere­de for Parken.

Men det blev FCK- stjernen, der brændte ud til sidst efter 120 minutters fodbold og en straffespa­rkskonkurr­ence.

Kulissen var elektrisk, da 29.872 tilskuere skabte en kulisse på højt internatio­nalt niveau, hvor hovedparte­n af hjemmehold­ets fans var klædt i hvide trøjer.

Hvis man skal nå gruppespil­let i Champions League, kræver det de berømte marginaler.

Dem havde FCK i Beograd, da de fik straffespa­rk og igen i Parken i det første minut, hvor Carlos Zeca plantede sin fod oven på en modstander. Et klart straffespa­rk, som dommeren overså.

Men til sidst måtte FCK altså kapitulere, da Jonas Wind ikke var træfsikker på sit tredje spark på to kampe mod Røde Stjerne.

FCK- kaptajnen leverede en præstation på et højt, internatio­nalt niveau. Som styrmanden, dirigenten og indpiskere­n. Og han gik konsekvent forrest, når der blev gået til stålet i duellerne.

I front fremstod Dame N’Doye som en klippe og en maskine, mens Jonas Wind diskede op med mange tekniske finurlighe­der.

Nelsson tørret Røde Stjerne sparkede sig i

front efter en scoring i internatio­nal topklasse. Kreatøren Marko Marin var arkitekten, mens Richmond Boakye stod for udførelsen.

Han kravlede bagom Victor Nelsson, der blev fuldstændi­g tørret. Nyerhverve­lsen spillede sig op efter den uheldige scoring og fremstod stærk i duellerne resten af kampen.

FCK blev taget lidt på sengen, fordi serberne gik langt frem og stressede hjemmehold­et, så Ståle Solbakkens tropper ikke fik opspillet til at flyde over kanterne.

Det gik bedst i venstre side, hvor Pierre Bengtsson var aggressiv, dynamisk og pågående. Der var langt større problemer i modsatte side, hvor Guillermo Varela og Carlo Holse slet ikke skabte dynamik og gennembrud­skraft.

En klippe og et fyrtårn

FCK sled med at skabe store, åbne chancer. Faktisk var udligninge­n kort før pausen den første afslutning inden for serbernes målramme. Selvfølgel­ig var det et indlæg fra Pierre Bengtsson, der førte til udligninge­n.

Fyrtårnet Dame N’Doye dukkede frem mellem to serbere og headede indlægget i mål.

Serberne havde store problemer over for N’Doye, der også trak en udvisning i starten af anden halvleg.

N’Doye gik op i en luftduel, men fik en albue plantet direkte i nakken fra Nemanja Milunovic. Og det var en dum handling fra serberen, der i forvejen havde et gult kort. Han fik endnu en advarsel og derved et rødt kort.

Siden sled FCK med at udnytte overtalssi­tuationen. De dominerede, men savnede gennembrud­skraft. De kom dog til et par farlige afslutning­er. Viktor Fischer sparkede lige forbi og indskifted­e Rasmus Falk over mål.

.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Jonas Wind brændte til allersidst, så FCK endte med sorteper på en ganske usædvanlig aften i Parken.
FOTO: LARS POULSEN Jonas Wind brændte til allersidst, så FCK endte med sorteper på en ganske usædvanlig aften i Parken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark