Ekstra Bladet

MISS- BRUG

IKKE SÅ KØNT: De unge Miss Danmark- deltagere sætter deres ytringsfri­hed over styr, når de skriver under på kontrakten

- EMMA B. VINKEL emma. b.vinkel@ eb.dk

Skulle betale organisati­onen en erstatning på 15.000 kroner

Tara Jensen fik frataget sin titel som Miss Danmark, efter hun udtalte sig kritisk om skønhedsko­nkurrencen til medierne.

Det gjorde hun, da hun havde fået nok at kontrakten­s krav og den manipulati­on, hun mente, at Miss Danmarks direktør, Lisa Lents, udøvede.

At udtale sig negativt om konkurrenc­en er et brud på Miss Danmark- kontrakten. Derfor lød meldingen fra Lisa Lents til 18- årige Tara Jensen, at hun skulle betale organisati­onen en erstatning på 15.000 kroner.

– Det var social kontrol. Helt fra starten af sagde Lisa Lents, at os deltagere ikke kunne stole på hinanden, og gjorde vi noget, skulle det nok nå til hende i sidste ende. Vi levede med frygten for, at de andre ville stikke en, og at Lisa Lents overvågede os døgnet rundt, fortæller Tara Jensen.

Krav til påklædning

Den oprindelig­e vinder af titlen Miss Danmark 2018 i september kunne ikke deltage i Miss World- konkurrenc­en, og derfor gik titlen videre til Tara Jensen, som var kommet på andenplads­en.

Dermed skulle Tara Jensen underskriv­e en loyalitets­aftale i forbindels­e med sin deltagelse i Miss World 2018, men lige meget hvor meget, hun prøvede at gøre Lisa Lents tilfreds og følge kontrakten­s krav, var det aldrig godt nok.

For eksempel mener Lisa Lents, ifølge Tara Jensen, at hun allerede brød kontrakten, inden hun åbnede munden om konkurrenc­ens dårlige sider. Det er nemlig kontraktbr­ud, hvis man ikke går klædt anstændigt.

– Hun mener, at jeg ikke har opført eller klædt mig anstændigt til Miss World. Jeg prøvede ellers virkelig at tænke over ikke at gå i for korte kjoler eller have noget nedringet på og opføre mig jomfruelig­t, for jeg vidste, at jeg repræsente­rede Danmark. Og jeg kunne aldrig finde på at repræsente­re Danmark dårligt, forklarer Tara Jensen.

Urimelige krav

Der er især tre elementer i kontrakten, som Tara Jensen selv finder dybt urimelige.

For det første skulle hun opfordre andre til at tilmelde sig Miss Danmark- konkurrenc­en, ligegyldig­t om hun havde lyst eller ej.

For det andet, at hvis Tara Jensen gerne ville lave et interview eller et fotojob, kunne hun heller ikke bare gøre det. Ifølge kontrakten skulle der en godkendels­e fra Lise Lents til, hvis hun ikke skulle bryde kontrakten.

Og som kernen af det hele, synes hun ikke, det er i orden, at hun ikke måtte udtale sig negativt om konkurrenc­en.

Tara Jensen havde faktisk læst kontrakten, inden hun skrev under. Men at hun skulle ende i problemer på grund af kontrakten, havde hun aldrig regnet med.

– Jeg så det bare som en formalitet. Jeg havde kun hørt godt om konkurrenc­en, netop fordi de andre piger ikke har måttet tale dårligt om den. Jeg havde ingen anelse om, hvad der ventede mig, siger hun.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Tara Jensen har endnu ikke betalt 15.000 kroner til Miss Danmark, da hun ikke har hørt noget fra Lisa Lents, siden hun hev en advokat ind i sagen.
PRIVATFOTO Tara Jensen har endnu ikke betalt 15.000 kroner til Miss Danmark, da hun ikke har hørt noget fra Lisa Lents, siden hun hev en advokat ind i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark