Ekstra Bladet

’ PISTOLER OG KNIVE HÆNGER LØST’

Lars Løkke forsøger at pakke våbnene væk, men det kan være en stakket frist, vurderer Hans Engell

- KRISTIAN AN BRÅRUD BRÅRUD LARSEN LARSEN kbl@ eb.dk

Venstre er fortsat et parti i krise, og lige nu lurepasser toneangive­nde medlemmer i bedste western- stil på hinanden.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentato­r Hans Engell, efter et stort interview med Lars Løkke ( V) og en august, som har været vild, vildere, Venstre.

– Der er nu en form for våbenstils­tand, men en stor del af partiet sidder med skyderne under bordpladen. Freden holder, indtil en af dem trækker skyd åk d ll deren, og så kommer de alle sammen frem, siger Hans Engell.

– Pistoler og knive hænger løst i Venstre, forklarer Hans Engell.

Rabalder- møder i vente

Lars Løkke forsøger ellers at pakke Venstre- pistolerne væk i en interview, hvor han tager ansvar for en del af f uroen. Det ændrer d d dog ikke det store ifølge Hans Engell.

– Venstre er fortsat et parti i krise, siger han.

Ikke ro foreløbig

Der kommer formentlig ikke ro, før Venstre har overstået møder i forretning­sudvalget og hovedbesty­relsen sidst i august og landsmødet i november, hvor der skal vælges formand og næstforman­d, lyder vurderinge­n.

– Om det så giver ro er også usikkert, siger Hans Engell.

Lars Løkke forsøger i in

i b lli terviewet at bagatellis­ere den seneste tids uros forbindels­e til formandsop­gøret mellem Løkke og Jensen tilbage i 2014. Men den forklaring holder ikke, mener den politiske kommentato­r.

– Der går en lige linje fra formandsop­gøret i 2014 og frem til nu. Det er i det lys, som krisen i Venstre skal

f ll ll ses, fortæller Hans Engell.

Flere kræfter i Venstre er trætte af den gamle fløjkrig, der gennemsyre­r partiet. Derfor arbejder flere på at komme af med både Løkke og Jensen ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r.

Jensen den store taber

Det er kommet til udtryk den seneste måned, hvor næstforman­d Kristian Jensen så skidt ud ifølge Hans Engell.

– Der er ikke en af de tidligere ministre, som kom Kristian Jensen til undsætning, så han står som den store taber. Løkke har dog i d d ikk indset, at det ikke nytter noget, at Kristian Jensen taber så meget, at han tager Løkke med ned i faldet, siger Hans Engell.

Løkkes plan er ifølge den politiske kommentato­r at blive på posten som formand og bevare ’ en vingeskudt’ Kristian Jensen som næstforman­d.

– Derfor prøver Løkke nu at generobre dagsordene­n, være synlig i aviserne og deltage i pride- paraden. Han vil vise, at han ikke sidder stækket derhjemme i Nyhavn, forklarer Hans Engell.

Freden holder, indtil en af dem trækker skyderen

Der går en lige linje fra formandsop­gøret i 2014 og frem til nu

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Skæve grimasser
Jakob Ellemann-Jensen ( tv), Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen efter folketings­gruppens konstituer­ing tidligere i august.
FOTO: JENS DRESLING Skæve grimasser Jakob Ellemann-Jensen ( tv), Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen efter folketings­gruppens konstituer­ing tidligere i august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark