Ekstra Bladet

Løkke indrømmer: Det er ringe af mig

-

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen erkender, at han selv er delvist skyld i den krise, som har martret partiet efter sommerferi­en

Det siger han i et interview med avisen Danmark, hvor Lars Løkke ’ tog for let på det’ og kalder sig selv ’ naiv’, fordi Venstre ventede med at få poster i Folketings­gruppen på plads.

Ville ikke vente

– Jeg burde have forudset, at alle de 43 andre gruppemedl­emmer ikke bare ville vente til efter sommerferi­en med drøftelser om, hvem der skulle sidde i gruppelede­lsen, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen Danmark.

– Derfor går alt muligt i gang. Det er ringe af mig, at jeg ikke intervener­er, fortæller han.

Lars Løkke mener ikke, at formandsop­gøret med næstforman­d Kristian Jensen tilbage i 2014 er nogen nævneværdi­g forklaring på den seneste tids uro.

Udover den forsinkede konstituer­ing, skyldes den aktuelle ballade – ifølge Lars Løkke – stort set kun det faktum, at der er kommer flere folk ind i gruppen. Dermed bliver kampen om poster hårdere.

Samtidig beklager Lars Løkke, at det ikke var ham, som tog et avis- interview.

Mit ansvar

– Det er også mit ansvar, når sommeren er slut, at jeg som partiets formand ringer til en avis og fortæller, hvordan landet står.

– Det blev så ikke mig, men partiets næstforman­d ( Kristian Jensen, der i Berlingske brugte lejlighede­n til at undsige formanden, red.). Det skaber også noget forvirring, fortæller Lars Løkke Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark