Ekstra Bladet

Tak til Karen Bro

-

stoppede på Ekstra Bladet i KAREN BRO sidste uge. Hun skal i gang med noget nyt, som lyder svævende og spændende. Mon ikke vi kommer til at høre meget mere om det?

Hun har været en fin og stærk del af Ekstra Bladets chefredakt­ion. Fræk og pågående, som bladet er det, men også tænksom, som bladet nogle gange er det.

Altid ’ One of the guys’. Med hvor det foregik. Der var ikke noget, hun ikke kunne klare eller ville klare.

MEN SÅ BLEV HUN OGSÅ

One of the girls’, og det

’ var en overraskel­se, for i lang tid var feminisme ikke noget for hverken Ekstra Bladet eller Karen. Hun begik den fejl som kvinder, der klarer sig godt, tit begår. De har da ikke brug for andre kvinder. Kan selv!

Men Karen indså, at hun også kunne lære noget, og at der var kvinder, der havde brug for det, hun kunne.

med glæde en frokost med JEG HUSKER

Geeti Amiri, Anh Lê, Khaterah Parwani, Natasja Al- Hariri og flere, hvor vi rundt om Karens bord talte, om det livet havde budt os.

Der blev snakket løs og åbent, fortalt historier. Vi blev alle klogere og fik flere kræfter til at overvinde de modstande, der stadig er for kvinder – og ikke mindst for dem, der kommer fra andre traditione­r for forholdet mellem mænd og kvinder. De bliver tit mødt med mistro, når de prøver at finde sig til rette med det danske samfund.

Mon ikke også det var Karen, der bidrog til, at forfattere­n Sara Omar fik den fine Victor pris – en hæderspris der siden 1980 er blevet uddelt til journalist­er, tegnere og forfattere. Den var fortjent og begrundels­en lød: Til Danmarks modigste forfatter.

Fordi Ekstra Bladet tør hvor andre tier – også når det gælder ligestilli­ng

LANGT, at det også var Karen, DET GIK SÅ der tog initiativ til, at EB afholdt en ligestilli­ngskonfere­nce. Jo en rigtig ligestilli­ngskonfere­nce, fordi Ekstra Bladet tør hvor andre tier – også når det gælder ligestilli­ng! Overskrift­en var ’ Løgnen om Ligestilli­ng’. Indlæggene var gode, og bagefter lå det hele på nettet og blev fulgt op af avisen.

Stor tak til Karen for engagement­et og tilsvarend­e store forventnin­ger til, at Ekstra Bladet nu finder en værdig afløser, så kampen for ligestilli­ng også i Ekstra Bladet kan fortsætte med uformindsk­et styrke.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Karen Bro indså, at hun også kunne lære noget, og at der var kvinder, der havde brug for det, hun kunne.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Karen Bro indså, at hun også kunne lære noget, og at der var kvinder, der havde brug for det, hun kunne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark