Ekstra Bladet

PAPEGØJESN­AK

-

NU KAN

Mette Frederikse­n pludselig først til foråret fortælle noget om, hvem der skal have lov til at gå på tidlig folkepensi­on – hendes store slagnummer og årsag til valgsejren, som hun ellers personligt ville arbejde for fra dag 1.

UNDSKYLDNI­NGEN

for ’ udskydelse­n’ er, ifølge et interview i Berlingske i går med beskæftige­lsesminist­er Peter Hummelgaar­d, ’ frygt for at påvirke overenskom­stforhandl­ingerne’.

KOMMER

det bag på regeringen, at der er overenskom­stforhandl­inger fra oktober og frem til næste forår? Næppe. Det ville i hvert fald være stærkt pinligt. De ligger klippefast i kalenderen hos arbejdsmar­kedets parter år frem i tiden.

BORTFORKLA­RINGEN

stinker snarere temmelig ’ uværdigt’ af, at regeringen allerede ved, at den tidlige folkepensi­on til særligt nedslidte nok aldrig bliver til noget. Showet skal bare forestille, at de fortsat kæmper bravt, og på den måde trækker de bekvemt den endegyldig­e fiasko og løftebrudd­et ud. ’ VI VIL kæmpe nat og dag for det her’, påstod beskæftige­lsesminist­eren for få uger siden i et interview i □kstra Bladet. Nu skal vi så forstå, at statsminis­teren og Hummelgaar­d vil kæmpe nat og dag, bare ikke under overenskom­stforhandl­ingerne?

ELLER

fortsætter de ufortrøden­t møderne med arbejdsgiv­erne og fagforenin­gerne, bare stadig uden at lægge noget frem om, hvordan de selv forestille­r sig, det store mirakel skal skrues sammen. Det bliver godt nok nogen underlige møder!

SENERE

i går, da kritikken over udskydelse­n haglede ned over Peter Hummelgaar­d, skrev han på Twitter, at ’ vi har ikke udskudt noget’. Og at ’ vi haster ikke noget igennem’. Det sidste tror vi på! Men hvordan kan han den ene dag sige, at de ikke fremlægger noget før til foråret af frygt for at forplumre overenskom­stforhandl­ingerne – og så den næste påstå, at der ikke er udskudt noget? Den evindelige legen kispus med ordene virker mere og mere utroværdig.

TUSINDVIS

af potentiell­e, tidlige folkepensi­onister, hører en masse snak og løfter om vild aktivitet i maskinrumm­et. Vi får bare ikke et pip om, hvem der skal kunne gå tidligt på pension og hvornår.

ENHEDSLIST­ENS

Jette Gottlieb afviste i går i Berlingske, at den differenti­erede folkepensi­on kan blive til noget.’ Den model kan ikke lade sig gøre at lave i virkelighe­den’.

SÅ HVAD

bliver den næste undskyldni­ng for en ny udskydelse, når OK- forhandlin­gerne engang er overstået? At nu er det påske? At Mette Frederikse­n skal giftes? Det minder lidt om dengang Helle Thorning papegøjesn­akkede om, at ’der kommer en rigtig god løsning i morgen’. Det gjorde der så ikke. Og det gør der nok heller ikke her.

Hvad bliver den næste undskyldni­ng

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN ?? Mette Frederikse­n og Peter Hummelgaar­d siger først noget om folkepensi­on – måske! – til næste forår.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN Mette Frederikse­n og Peter Hummelgaar­d siger først noget om folkepensi­on – måske! – til næste forår.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark