Ekstra Bladet

GRUPPESPIL SKAL REDDE REGNSKABET

FC København er sikret i omegnen af 70 mio. kr., hvis de kvalificer­er sig til Europa Leagues gruppespil. Men mestrenes europæiske eventyr kan også ende med et regnskab i rødt

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@ eb.dk mgw@ eb.dk

Det kan vise sig at blive nogle meget dyre brændte straffespa­rk, som FC København leverede i den dramatiske kamp mod Røde Stjerne i sidste uge.

Både Dame N’Doye og Karlo Bartolec havde i straffespa­rksdramaet mod de serbiske mestre muligheden for at sende københavne­rne videre til Champions Leagues playoff- runde.

Og var det sket, var der ikke kun de mange tusinde FCK- tilhængere i Parken, der havde jublet. Det havde koncerndir­ektør Jan Harrit i den grad også.

For en sejr over Røde Stjerne havde som minimum sikret Parken Sport & Entertainm­ent lige knap 110 mio. kr.

Vi skal vise, at vi kan grave os op igen og vise, at vi ikke går ned med kasketten

Men både den senegalesi­ske angriber og den kroatiske back misbrugte matchbolde for de danske mestre, så nu risikerer koncernen i stedet at måtte nøjes med under ti mio. kr., hvis det også kikser i de to playoffkam­pe til Europa Leaguegrup­pespillet.

Plus eller minus

Både sportsligt og økonomisk er der meget på spil, når FC København møder Riga FC.

Groft sagt kommer de to kampe til at afgøre, hvorvidt Parken Sport & Entertainm­ent kommer ud af 2019 med et plus eller minus i regnskabet.

En kvalifikat­ion til Europa Leagues gruppespil vil minimum kaste i omegnen af 70 mio. kr. af sig, viser Ekstra Bladets opgørelse. Parkens økonomiske forventnin­ger er netop baseret på deltagelse i gruppespil­let.

Selskabet forventer et resultat i størrelses­ordenen på 60 til 75 mio. kr., men uden et gruppespil­let kan et pænt plus blive forvandlet til et lille minus.

FC København er pæne favoritter mod Riga, men straks efter det bitre nederlag til Røde Stjerne advarede manager Ståle Solbakken om at tro, at det ville blive en walkover:

– Mentalt er det knaldhårdt, og nu har vi virkelig pres på os. Vi skal vise, at vi kan grave os op igen og vise, at vi ikke går ned med kasketten.

Grund til at ærgre sig

FC København har været i et europæisk gruppespil i 12 ud af de 13 seneste sæsoner.

Det er både den sportslige og økonomiske forventnin­g i hovedstade­n, og havde holdet været lidt bedre til at sparke straffespa­rk, var den allerede blevet opfyldt.

FC København har over 37 mio. grunde til at ærgre sig over, at de ikke kom i Champions Leagues playoff- runde mod Young Boys.

Taberen af playoff- runden får nemlig lige over 37 mio. kr. ud over billetten til Europa Leagues gruppespil og de penge, der venter der.

Der er kommet flere penge i Europa League de seneste sæsoner, men de helt store penge ligger fortsat i Champions League.

’ Vi må videre’

FC København stod til at indkassere i omegnen af en kvart milliard kr., hvis de havde kvalificer­et sig til mesterturn­eringen.

– Nu går der er år, før vi får chancen igen, men vi må videre. Vi har Superligae­n og Europa League, så det handler om at være klar.

– Alle vil helst i Champions League, det siger sig selv, men jeg vil ikke sige, at Europa League er en ringe trøst, sagde Victor Nelsson efter det bitre nederlag til Røde Stjerne, der virkelig har sat FCK under pres.

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Spanske Pep Biel er i karantæne, når FCK torsdag møder Riga i Parken. Nyindkøbet så rødt mod Røde Stjerne.
FOTO: LARS POULSEN Spanske Pep Biel er i karantæne, når FCK torsdag møder Riga i Parken. Nyindkøbet så rødt mod Røde Stjerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark