Ekstra Bladet

PROTESTER SKAL KOSTE KASSEN

DIVISIONSF­ORENINGEN har forhøjet gebyret for at protestere fra 1000 til 25.000 kr. AGF var en af klubberne, der klagede mest

- KLAUS EGELUND GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST ege@ eb.dk; gisle@ eb.dk; mgw@ eb.dk

Man skal tænke sig om en ekstra gang, inden man klager over en udvisning. For det er dyr fornøjelse, hvis ikke man får ret.

Klagerne fra Superligak­lubberne over gule og røde kort var nærmest eksplodere­t i de seneste sæsoner, og derfor har Divisionsf­oreningen nu – i samråd med klubberne – ændret reglerne.

Det sker for at ’ effektivis­ere sagsbehand­lingen’, fordi Fodboldens Disciplinæ­rinstans tidligere var ved at drukne i sager, som udvalget var tvunget til at hastebehan­dle.

Bødetakste­n for at klage over advarsler og udvisninge­r er steget fra 1000 kr. til 25.000 kr. pr. sag.

Slipper for at betale

De nye regler er indrettet på en sådan måde, at klubber, der får medhold i sin klage, slipper for at betale det store beløb.

– Der har været alt for mange klager hidtil. Vi ser gerne klubberne klager, men klubberne skal virkelig mene, de er blevet forkert behandlet, når de klager.

– Det her skulle gerne få dem til at tænke sig godt om, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsf­oreningen, og uddyber:

– Vi ønsker med det her tiltag at begrænse antallet af klager, fordi der skal være en hurtigere afvikling af klagerne. Det handler om en effektivis­ering af Disciplinæ­rinstansen­s arbejde.

Flittige AGF

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var AGF en af de klubber, der tidligere har været blandt de mest flittige til at klage over advarsler og udvisninge­r til Disciplinæ­rinstansen.

Tiltaget skal formentlig ses som en måde at få den århusiansk­e klub klagelyst lidt ned …

Tidligere på måneden appellered­e FC Nordsjælla­nd Kians Hansens udvisning mod Silkeborg og fik medhold. Kendelsen blev omstødt til et gult kort, og FCN slap for at betale de 25.000 kr. og kunne gøre brug af forsvarsst­yrmanden mod OB.

Da Hjörtur Hermannsso­n i samme runde fik sit andet gule kort og dermed rødt for Brøndby mod Hobro, var det tale om en særdeles tvivlsom udvisning.

Men Brøndby brugte ikke 25.000 kr. på at appellere det gule kort, og derved stod islændinge­ns karantæne mod AaB ved magt.

Klubberne skal virkelig mene, de er blevet forkert behandlet, når de klager

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark