Ekstra Bladet

16- årig nærmer sig debut

-

Han var 14, da han første gang trænede med FC Nordsjælla­nds Superligah­old og fik debut for reservehol­det som 15- årig.

Nu er Totchi Chukwuani blevet 16, og snart kan han skrive Superliga- spiller på cv’et. Stortalent, der har nigeriansk­e forældre, er netop blevet rykket permanent op i Superliga- truppen, og der går næppe længe, før træner Flemming Pedersen kaster U17- landsholde­ts anfører i kamp.

Totchi var en del af bruttotrup­pen til kampen mod OB, men blev sorteret fra til den endelige trup.

Storspille­r i svøb

FC Nordsjælla­nd lader gerne de unge spillere snuse til Superliga- atmosfæren på den måde, og den centrale midtbanesp­illers talent er så åbenlyst, at han allerede nu presser sig på.

– Han får debut i løbet af sæsonen, det skulle være mærkeligt andet, siger træner Flemming Pedersen, der ser en storspille­r i svøb.

– Totchi kan blive rigtig god. Han har et enormt fysisk potentiale og er meget visionær i sit spil. Han spiller hurtigt og ser muligheder.

Den velvoksne teenager er – naturligvi­s – jagtet af udenlandsk­e klubber, men FC Nordsjælla­nd fik i slutningen af juli papir på ham frem til 2022, og det vil blive dyrt at købe ham fri nu.

Blandt de yngste

Når Totchi Chukwuani får debut, vil han blive blandt de yngste debutanter i Superligae­ns historie. Han har stadig alderen til at spille U17- fodbold, men kommer ifølge Flemming Pedersen til at spille på U19- og reservehol­det i den kommende periode.

 ?? FOTO: FCN. DK ?? Totchi, der har nigeriansk­e forældre, er netop blevet rykket permanent op i Superliga- truppen i FCN.
FOTO: FCN. DK Totchi, der har nigeriansk­e forældre, er netop blevet rykket permanent op i Superliga- truppen i FCN.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark