Ekstra Bladet

FØRSTE MÅL I 63 KAMPE

HVILKEN TIMING: Anførerens scoring gav Esbjerg sæsonens første sejr og skruede krisebluss­et ned Vidste du ... ... Lyngsbys havde klar dominans med boldbesidd­else, men Esbjerg vandt skudstatis­tikken med 14-12

- alpe@ eb.dk

62 Superliga- kampe i henholdsvi­s FC Midtjyllan­d og Esbjerg var Markus Halsti noteret for, inden han gik på banen.

Og dem havde han spillet uden overhovede­t at score. Lidt usædvanlig­t, selv om han er først og fremmest er med på holdet som en defensiv krumtap.

Men i nummer 63 lykkedes det så endelig for ham at få netmaskern­e til at blafre.

Og han havde valgt at slå til første gang på et uhyre vigtigt tidspunkt for Esbjerg, der med et enkelt uafgjort facit i de første fem kampe slet ikke har kunnet leve op til sidste sæsons fornemme bronzemeda­ljer.

Men i sjette forsøg fik holdet altså første sejr, hvilket betyder, at der kan skrues gevaldigt ned for krisebluss­et.

Når sæsonstart­en har været en kikser for vestjydern­e, skyldes det ikke mindst scoringsmæ­ssig tristesse.

Fem år siden sidst

Inden Halsti ramte plet, havde vestjydern­e nemlig kun lavet ét mål. Så man kunne læse både lettelse og glæde i den finske kaptajns ansigt efter kampen.

– Vi spillede ikke nogen god kamp, men vi fik en sejr. Og det betyder alt i vores nuværende situation, konstatere­de han.

Anføreren skal rent faktisk skrue tiden mere end fem år tilbage til tiden som Malmö- spiller for at finde sin seneste fuldtræffe­r.

Mod Lyngby slog han til fem minutter før pausen efter et hjørnespar­k.

– Det var aftalt, at Joni Kauko og jeg skulle søge forreste stolpe. Og Joni fik faktisk muligheden før mig. Men selvfølgel­ig dejligt at få lavet så vigtigt et mål. Vi har snakket om, at vi ikke bare må hænge vores offensive problemer op på vore angribere, men kigge på det hele som hold.

– Vi skal alle gerne til at score mere, fastslog finnen, der havde en god fornemmels­e, mens han var på banen, selv om han og holdkammer­aterne næsten var under belejring i 2. halvleg.

For langt tilbage

– Før vi kom i undertal, var det ikke planen, at vi skulle stå så langt tilbage. Men selv om de fik chancer, synes jeg generelt, at vi havde styr på tingene i forsvaret, sagde matchvinde­ren.

Træner John Lammers var også tydeligt lettet.

– Jeg er meget, meget tilfreds med det udtryk, som spillerne kom på banen med. Modsat AaB- kampen så jeg det, jeg gerne vil se.

– Jeg skal blankt erkende, at det spillemæss­igt ikke var noget særligt. Men for os handlede det i dag om resultatet – ikke om spillet. Sådan er det somme tider, fastslog John Lammers.

 ?? FOTO: JOHN RANDERIS/ SCANPIX ?? Midtpunkt
Markus Halsti blev dagens helt i fiskerbyen. Her tiljubles han af Rodolph Austin, Yuriy Yakovenko og Daniel Francis Anyembe.
FOTO: JOHN RANDERIS/ SCANPIX Midtpunkt Markus Halsti blev dagens helt i fiskerbyen. Her tiljubles han af Rodolph Austin, Yuriy Yakovenko og Daniel Francis Anyembe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark