Ekstra Bladet

Den er helt gal, FCM!

-

måske ikke i PIBERKONCE­RTEN VAR

110- decibel- styrken, men den dukkede alligevel op på MCH Arena. Både i pausen – og da en flok slukørede FCM-spillede listede ud efter 1-1-kampen mod Hobro.

Det er ikke hverdagsko­st, at Herning-publikumme­t på den måde viser deres utilfredsh­ed, men nu er selv de tålmodige midtjyder ved at få nok. Helt forståelig­t, for den er ravruskend­e gal i FC Midtjyllan­d.

SELVFØLGEL­IG, at man endnu enET ER gang floppede stort i Europa – og over to kampe ikke formåede at få et eneste point mod Rangers FC.

Noget andet er så, at flotte 16 point i seks kampe i Superligae­n ikke skjuler, at der er alvorligt knas i FCM- maskinerie­t.

Det fungerer slet ikke – og man bør være ekstremt bekymret efter det uafgjorte resultat mod Hobro.

ganske enkel: Hvis ikke FOR SAGEN ER

FCM finder en helt anden kvalitet frem, så får FCK alt for nemt spil i kampen om mesterskab­et.

Hvor Brøndby rejste sig fornemt efter Europa League-blamagen, så fortsatte FCM ned ad en bekymrende vej – fyldt med huller …

det fuldstændi­g udMOD HOBRO BLEV stillet, at FCM ikke har styr på spillestil­en.

Med Paul Onuachu sat på salgshylde­n og derfor fjernet fra holdkortet – og uden Sory Kaba mod Hobro, så ser FCM fuldstændi­g rådvilde ud uden den store opspilssta­tion. Noget som Junior Brumado ikke er i samme stil.

FCM SKABER ganske enkelt ikke chancer nok, hvilket en stor analyse i Ekstra Bladet i går under overskrift­en ’ Det falske tophold’ da også viste.

Før kampen mod Hobro havde FCM kun skabt 2,78 chance per kamp mod 3,56 per kamp i sidste sæson.

Et dramatisk fald og kampen mod Hobro gjorde ikke tallet bedre.

BOLDOMGANG­EN ER elendig. Langsom og usikker – og det ender ofte med, at Awer Mabil og Gustav Wikheim skal ud i dribleture, der for tit ender uden slutresult­at.

Ja, med Evander og Junior Brumado er der lagt op til, at de individuel­le færdighede­r og evnen til at sætte en mand er blevet prioritere­t højere, men lige netop den del af spillet løber ofte ud i Heden.

en af Superligae­ns NETOP EVANDER ER mest spændende spillere, men han er bare ikke den styrmand og leder på den midtjyske midtbane, som kan sørge for, at spillet flyder langt bedre end det, vi er vidne til i øjeblikket.

Kunne en Jakob Poulsen have været den faktor?

Ja, måske, men nu har klubben jo valgt, at det ikke er en mulighed, og så er det selvfølgel­ig Kenneth Andersens job at komme op med en troværdig model uden Poulsen.

Det er han ikke lykkedes med.

SLEMT, kunne man sige? 16 ER DET SÅ point i seks kampe. Ubesejret. Kun to mål lukket ind? Det er vel o. k.?

Nej, for det første, så er de evigt selvtillid­sfulde og ambitiøse midtjyder ikke blege for at tale sig selv op – og når man nu er selvudnævn­t førsteudfo­rdrer til FCK i Superligae­n, så skal advarselsl­amperne blinke.

For det andet, så har FCK en styrke og en vinder- formel, der ikke kommer til at give mange point fra sig i Superligae­n, så hvis de skal have kamp til stregen, så bør den komme fra FCM.

varmt under cheftræner ER SÆDET SÅ

Kenneth Andersen?

Ikke lige nu. Højest lunkent – og selvfølgel­ig skal man have lidt tålmodighe­d med nye folk og ny spillestil, men sammen med Europa League- fiaskoen skal FCM til at levere mere overbevise­nde, hvis tiltroen til Kenneth Andersen ikke skal smuldre.

Husk også på, at vi taler om tre meget sene sejrsmål ud af de fem sejre – og det ene point mod Hobro kom også første i hus efter 90 minutter.

Og at man kun har formået at score sølle otte mål i seks Superliga- kampe.

imponeret man kan SÅ UANSET, HVOR være over FCM’s evne til at gå efter guldet selv i de døende minutter, så er det en farlig leg og ikke holdbar over en hel sæson.

Der er altså rigeligt at tage fat på for Kenneth Andersen og co. – og det er langt fra sikkert, at vi har set den sidste pibekoncer­t på MCH Arena.

Det er ikke hverdagsko­st, at Herning- publikumme­t på den måde viser deres utilfredsh­ed, men nu er selv de tålmodige midtjyder ved at få nok

 ?? FOTO: JENS NØRGAARD LARSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Kold dukkert
Sædet kan blive varmt under FCM’s cheftræner Kenneth Andersen.
FOTO: JENS NØRGAARD LARSEN/ RITZAU SCANPIX Kold dukkert Sædet kan blive varmt under FCM’s cheftræner Kenneth Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark