Ekstra Bladet

Wilczek: Jeg elsker Brøndby

-

Kamil Wilczek gjorde det igen. Som så ofte før, var polakken iskold, da han fik chancen. Matchvinde­rrollen er blevet hverdagsko­st for den 31- årige polak, der nu står med syv scoringer og topscorerr­ollen efter sæsonens seks kampe.

Men nu scorer han ikke længere de grimme og uskønne mål. 2- 0- træfferen mod AaB var en af de mere spektakulæ­re og flotte af slagsen, da han fik bolden i feltet, tog et træk og afsluttede uden for Jacob Rinnes rækkevidde.

– Vi må kæmpe for sejren, men det var en vigtig sejr for os efter skuffelsen i Europa, siger Kamil Wilczek, der tilsynelad­ende er ude af billedet hos tyrkiske Besiktas.

Polakken, der kom til Brøndby i foråret 2016, har på få år vist sig som en af Brøndbys mest træfsikre nogensinde i Superligae­ns historie. Aktuelt er han den tredjemest scorende efter Ebbe Sand og Ruben Bagger.

– Jeg er angriber. Det er jo mit job at score mål. Det er på den måde, jeg gør mit job, smiler polakken.

– Er din fremtid i Brøndby efter transfervi­nduet er lukket?

– Ja, hvorfor ikke. Men alle ved det er fodbold og tingene kan forandre sig hurtigt. Men jeg er meget glad for at være i Brøndby, pointerer Kamil Wilczek, der i løbet af de seneste tre et halvt år på Vestegnen har fået alle sine tre børn.

Brænder meget lidt

Niels Frederikse­n har arbejdet sammen med Kamil Wilczek i mindre end to måneder, men er dybt imponeret over den rutinerede angriberes skarphed og koldblodig­hed.

– Det, der kendetegne­r de dygtige angribere, er, hvor mange store chancer de brænder. Kamil brænder næsten ingen store chancer. Han scorer på 19 af 20 chancer, mener Niels Frederikse­n og pointerer:

– Men vi har set, at han også er dygtig til at score på de halve chancer. Kamil har en god afslutning­sfod, er klog i sit valg.

– Det er derfor han scorer så mange mål, mener cheftræner­en.

Da Simon Hedlund trak fri i starten af anden halvleg og spillede bolden til Kamil Wilczek i feltet, var assisteren­de træner Martin Retov hurtig med en bemærkning overfor cheftræner­en.

– Martin sagde til mig, da Kamil havde fået bolden: Tager han et træk mere, så scorer han.

– Og sådan blev det jo. Han er så sikker med sin afslutning­sfod.

mgw og ca

Jeg er angriber. Det er jo mit job at score mål

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark