Ekstra Bladet

FODBOLD SÆNKEDE BLODTRYKKE­T

STARTEDE ’ MOMSE- HOLD’: 71-årige Aase Alling Hansen kunne droppe medicinen – nu hjælper hun andre med at komme i gang

- FLEMMING BRANDT privatliv@ eb.dk

71- årige Aase Alling Hansen fra Frederikss­und har travlt.

Den ene dag er hun i Hundested for som DBUambassa­dør at give inspiratio­n til at starte et nyt fodboldhol­d op for kvinder, der er fyldt 60.

Den næste dag skal hun give interview til hollandsk tv om fodbold for damer lidt oppe i alderen, mens hun er til træning med sit eget ' momse- hold'.

Det er resultatet af, at hun for seks år siden fandt ud, at hun havde forhøjet blodtryk og blev sat på medicin.

Det var hendes krop imidlertid ikke begejstret for.

– Da jeg begyndte at tage medicin, fik jeg det først dårligt, rigtigt skidt. Der mærkede jeg for alvor, hvordan det føles at være syg. Jeg havde det faktisk sådan, at hvis mit liv skulle være sådan hver dag, så kunne det lige så godt stoppe nu.

Magisk øjeblik

Men så skete der noget usædvanlig­t heldigt. Aase Alling Hansen fik tændt for fjernsynet på det helt rigtige tidspunkt.

– Det var et magisk øjeblik. Jeg ser en bid af et interview med en ældre herre, der spiller for FC Prostata – et fodboldhol­d for prostatapa­tienter – og jeg tænker, at det er det, jeg skal. Jeg tager fat mit barnebarns fodboldtræ­ner og siger, at hvis han vil lave et momse- hold, så skal jeg nok stå for det.

Forsker i fodbold

Dengang vidste hun ikke, at barnebarne­ts træner var identisk med Peter Krustrup, der gennem mange år har forsket i fodboldens gavnlige virkninger på vores helbred og i dag er professor på Syddansk Universite­t. Så han bakkede op, og Aase Alling Hansen fik startet en lokal Fodbold Fitness- afdeling i Frederikss­und, hvor mål og resultater er ligegyldig­e.

– Og i dag har jeg det godt. Jeg har lagt medicinen på hylden, og mit blodtryk er normalt. Og der er andre af damerne på holdet, som siger, at de skal have sat deres medicinfor­brug ned.

Da jeg begyndte at tage medicin, så fik jeg det først dårligt, rigtigt skidt

Det er intervaltr­æningen i fodbold, der er så sund

Det var ellers ikke fordi Aase Alling Hansen lå på den lade side, inden hun begyndte at spille fodbold.

– Nej, jeg har altid været fysisk aktiv, også selvom jeg ikke har dyrket sport på topplan. Jeg går ture på ti kilometer, og jeg cykler. Det er også måske derfor, at jeg ikke mærkede nogle tegn på, at jeg havde forhøjet blodtryk. Men det er er intervaltr­æningen i fodbold, der er så sund og har gjort forskellen.

 ?? FOTO: OLE STEEN FOTO: OLE STEEN ?? Det er særligt godt for blodtrykke­t, at pulsen kommer op og ned i løbet af en fodboldkam­p, mener Aase Alling Hansen.
Det betyder mindre for Aase Alling Hansen, om bolden ender i nettet. Det vigtigste er at have det sjovt og blive sundere gennem fodbolden.
FOTO: OLE STEEN FOTO: OLE STEEN Det er særligt godt for blodtrykke­t, at pulsen kommer op og ned i løbet af en fodboldkam­p, mener Aase Alling Hansen. Det betyder mindre for Aase Alling Hansen, om bolden ender i nettet. Det vigtigste er at have det sjovt og blive sundere gennem fodbolden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark