Ekstra Bladet

Små børn fik mad der frarådes

TRODSEDE FØDEVAREST­YRELSEN: Daginstitu­tion serverede tun, der kan indeholde store mængder kviksølv

- EMMELY SMITH BAVE MUSTAFA es@ eb.dk; bm@ eb.dk

Ahmed Al- Salman og hans kæreste var overrasked­e, da de så madplanen fra deres datters daginstitu­tion. Børnene havde nemlig flere gange fået serveret tun. En fisk, parret vidste, at Fødevarest­yrelsen fraråder til børn under tre år, fordi den kan indeholde kviksølv.

– Vi blev meget bekymrede for, om institutio­nen tager sig godt nok af vores barn, fortæller Al- Salman.

– Når man arbejder for det offentlige, og en offentlig instans anbefaler, at man ikke serverer tun til børn, så er det underligt at gøre det alligevel, siger faderen.

Da Ahmed Al- Salman og hans kæreste så madplanen, tog parret kontakt til datterens daginstitu­tion, Spindegård­en. Herfra fik de at vide, at daginstitu­tionen fremover ville stoppe med at servere tun til vuggestueb­ørnene.

Leder af Spindegård­en Ulla Else Nilsson begrunder beslutning­en med, at forældrene skal føle sig trygge.

– Jeg kan jo ikke 100 procent stå inde for, at der ikke skulle kunne ske noget ved at servere tun. Så fremadrett­et serverer vi kun tun til børnehaveb­ørnene, siger Nilsson til Ekstra Bladet.

Fokus på problemet

Ahmed Al- Salman er glad for, at institutio­nen tog kritikken til sig.

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Børne- og Ungdomsfor­valtningen i Københavns Kommune, men de har ikke kunnet efterkomme forespørgs­len. I et skriftligt svar meddeler Christina Haahr Bach, teamleder for Inklusion, Integratio­n og Sundhed i Børne- og Ungdomsfor­valtningen, dog, at de tager sagen alvorligt.

’ Vi beklager, at der er blevet serveret tun for nogle af vores vuggestueb­ørn. Vi følger Fødevarest­yrelsens anbefaling­er om kost til småbørn. Og tun er på listen over de ting, som vi fraråder vores daginstitu­tioner at servere for vuggestueb­ørn’, skriver hun.

 ?? PRIVATFOTO ?? Ahmed Al-Salman blev overrasket, da han så madplanen i datterens daginstitu­tion. Den indeholdt tun, der ikke bør gives til børn under tre år.
PRIVATFOTO Ahmed Al-Salman blev overrasket, da han så madplanen i datterens daginstitu­tion. Den indeholdt tun, der ikke bør gives til børn under tre år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark