Ekstra Bladet

SYGEMELDT BORGMESTER SERVEREDE ØL PÅ KRO

LIGGER IKKE PÅ LANGS: Enhedslist­enborgmest­eren Ninna Hedeager Olsen har hjulpet til på Thunø Kro under sin sygemeldin­g i kølvandet på voldtægtss­agen

-

Københavns teknik- og miljøborgm­ester, Ninna Hedeager Olsen, har siden april været sygemeldt til en løn på 87.237,17 kroner om måneden plus pension efter en sag om voldtægt ved en privatfest i hendes lejlighed, hvor også borgmester­en ifølge politiet blev befamlet.

Trods sygemeldin­gen fra rådhuset har den røde borgmester en del af tiden serveret øl og mad på en kro på Tunø. Det viser billedmate­riale, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Samtidig har Ekstra Bladet været i forbindels­e med flere kilder, som fortæller, at de har set Ninna Hedeager Olsen stå bag baren og løse opgaver i forbindels­e med servering på kroen fra slut juni frem til august.

Kroforpagt­er Christina Skjønneman­d, der er en god veninde til borgmester­en, bekræfter over for Ekstra Bladet, at Ninna Hedeager blandt andet har serveret fadøl.

Lempelige regler

Hvis borgmester­en ikke i kraft af sit embede havde været hævet over den normale lønmodtage­rs spilleregl­er, havde virkelighe­den set gevaldigt anderledes ud.

Som almindelig medarbejde­r i kommunen ville Ninna Hedeager Olsen allerede ved anden fraværsdag kunne afkræves en lægeerklær­ing.

Hvis Ninnas arbejdsgiv­er, kommunen, ikke havde lægeerklær­ingen i hånden inden tidsfriste­n, ville hun samtidig kunne trækkes i sygedagpen­ge.

Men som borgmester har Ninna Hedeager Olsen ingen pligt til at oplyse, hvorfor hun har sygemeldt sig, hvilket hun har benyttet sig af. Det har Økonomifor­valtningen i Københavns Borgerrepr­æsentation tidligere oplyst Ekstra Bladet.

Tidligere har Enhedslist­en Københavns meldt ud, at partiet med glæde fremlægger dokumentat­ion for sygdomsfor­løbet, hvis det bliver krævet af dem. Som situatione­n er nu, har borgerrepr­æsentation­en dog ikke fremsat et sådan krav.

Ifølge anklageskr­iftet i voldtægtss­agen, holdt Ninna Hedeager Olsen 1. april en fest i sin lejlighed.

Berørt på brysterne

Her lå hun i en seng med fire andre mennesker, hvor hun vågnede ved at blive rørt på sine bryster og hofte af et nu tidligere medlem af Enhedslist­en.

Udover at have blufærdigh­edskrænket borgmester­en er det tidligere medlem tiltalt for at have voldtaget en anden gæst til festen. Sagen er berammet til at vare en dag og starte 28. august. Han nægter sig skyldig.

De har set Ninna Hedeager Olsen stå bag baren og løse opgaver i forbindels­e med servering

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Borgmester­en er her i færd med serveringe­n på Thunø Kro. Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af billedet fra en kilde, der ikke ønsker sit navn i avisen.
PRIVATFOTO Borgmester­en er her i færd med serveringe­n på Thunø Kro. Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af billedet fra en kilde, der ikke ønsker sit navn i avisen.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Det er her på den idylliske kro på Tunø mellem Samsø og Jylland, at den københavns­ke borgmester har tilbragt sommeren.
FOTO: ERNST VAN NORDE Det er her på den idylliske kro på Tunø mellem Samsø og Jylland, at den københavns­ke borgmester har tilbragt sommeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark