Ekstra Bladet

Jørgen og Nikolaj ha

PREMIERE I AFTEN: Det skæve jagt- og madprogram ’ Nak & Æd’ har kørt i ti sæssoner og er netop blevet forfremmet fra DR2 til DR1

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@ eb.dk

Da DR Aarhus i 2010 blændede op for et tv- koncept med en københavne­r- kok og en jyde- jæger, der fumlede rundt i en skov, mens de forsøgte at få ram på noget spiseligt, samlet nogle håndfulde bær og bygget et brændekomf­ur, var der ikke mange, der havde troet, at det ville blive et af DR’s mest populære naturprogr­ammer.

I morgen kan de to værter, Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe, imidlertid fejre ti- sæsoners jubilæum, når første afsnit af den nye sæson af ’ Nak & Æd’ løber over skærmen. Og i år er de to kammerater oven i købet blevet forfremmet til den bedste sendetid på den største kanal.

Drømte om seks afsnit

– Altså, jeg tror godt, jeg kan tale for både mig og Jørgen, når jeg siger, at vi – dengang vi fandt på, at vi skulle lave det her program – håbede på, at vi kunne få lov til at lave bare seks udsendelse­r. Hvis det lykkedes, ville vi være superstolt­e og glade, fortæller Nikolaj Kirk.

– Dengang havde vi slet ingen drømme om at skulle køre i ti år eller længere. Vi havde bare en mission om, at vi ville ud og vise, hvad fiskeri, jagt og mad er for noget. Det var egentlig det eneste, vi gerne ville.

Med årene er fanskaren vokset, og programmet har modtaget flere tv- priser – blandt andet Årets bedste DR-program 2011 og TvPrisen 2012: Bedste Livsstilsp­rogram.

Og Nikolaj og Jørgen har sågar modtaget en udmærkelse fra Danmarks Jægerforbu­nd, der i 2013 tildelte dem en hæderspris med tilhørende diplomer for deres succesfuld­e arbejde med at skabe interesse for jagt og natur.

– Det er selvfølgel­ig super- fedt og dejligt, at der er mange, der holder af det, vi laver, og gider bruge deres tid på det. Det er vi utroligt glade for. Men overordnet set er ’ Nak & Æd’ som en lille boble, man en gang imellem træder ind i.

– For eksempel mødes jeg torsdag med Jørgen på en lille ø i Danmark.

– Der er vi så sammen i fem dage, hvor vi som sædvanlig skal sove i telt og lave morgenmad, frokost og aftensmad sammen med de to folk, vi altid har med – vores kameramand og vores redaktør. Vi er et lillebitte hold på fire mennesker, der laver det her, fortæller Nikolaj Kirk.

Sjovt og hyggeligt

– Vi har det sjovt og hyggeligt med at lave det, og at der så er rigtig mange, der synes, det er fornøjelig­t at følge med i.

– Det er vi super- taknemmeli­ge over, men det er ikke sådan, at jeg konstant går rundt og tænker ’ WAUW!’. Jeg passer egentligt bare mit arbejde, siger Nikolaj Kirk.

Det er selvfølgel­ig super- fedt og dejligt, at der er mange, der holder af det, vi laver

 ?? FOTO: DR ?? Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk ( i baggrunden) skyder den tiende sæson af ’ Nak & Æd’ i gang i aften.
FOTO: DR Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk ( i baggrunden) skyder den tiende sæson af ’ Nak & Æd’ i gang i aften.
 ?? FOTO: THOMAS ROUNBORG// DR DANMARK ?? Pletskud
I femte sæson rejste ’ Nak & Æd’-værterne til USA for at gå i nybyggerne­s fodspor og slå lejr på prærien i Nebraska. Målet var at skyde en vild kalkun med en amerikansk pumpgun.
FOTO: THOMAS ROUNBORG// DR DANMARK Pletskud I femte sæson rejste ’ Nak & Æd’-værterne til USA for at gå i nybyggerne­s fodspor og slå lejr på prærien i Nebraska. Målet var at skyde en vild kalkun med en amerikansk pumpgun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark